Radnička ulica uskoro potpuno rekonstruisana

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković obišao je danas radove na rekonstrukciji Radničke ulice u industrijskoj zoni, na potezu od Motela do raskrsnice kod Alfa Plama, gde je u toku postavljanje završnog sloja asfalta.

Prema njegovim rečima, posao se privodi kraju, a dužina trase koja se uređuje je 1,4 kilometra, dok je vrednost investicije je 33 miliona dinara.

„Uređenje ove deonice dogovoreno je prilikom posete potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović Vranju i njoj dugujemo zahvalnost na velikoj pomoći našem gradu. Zahvalnost dugujemo i „Putevima Srbije“ i „Koridorima Srbije“ sa kojima realizujemo nekoliko projekata“, rekao je Milenković.

On je dodao da je u planu i uređenje trotoara u Radničkoj ulici i dela državnog puta kod Zlatokopačke petlje i petlje prema Simpu, koja će biti završena sledeće godine.

„Rekonstrukcijom ove ulice, kompletnim uređenjem Ulice Hristijana Karpoša, sa novim slojem asfalta i atmosferskom kanalizacijom, i prethodnom rekonstrukcijom Lungine ulice, završavamo ovogodišnji Komunalni program“, rekao je Milenković i dodao da su ostale velike ulice za sledeću godinu poput ulica Narodnog heroja, Kneza Miloša i Filipa Filipovića, koje će takođe biti kompletno rekonstruisane i to sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Gradonačelnik je najavio i početak radova na uređenju Ulice Bore Stankovića na proleće, jednog od najvećih kapitalnih projekata za sledeću godinu, uz podršku Ministarstva privrede, kao i nastavak uređenja putnih pravaca u seoskim mesnim zajednicama.

Izvođač radova na rekonstrukciji Radničke ulice je preduzeće „Trace PZP“, a investitor „Putevi Srbije“.