Razvijanje ekološke svesti od malih nogu

Marija Nikolić iz Osnovne škole ,,Sveti Sava”, Ana Vićentijević iz vrtića,,Eko Neven” i Milica Krstić iz vrtića ,,Eko Bambi”iz Pirota, bile su danas predstavnice njihovog grada, na godišnjem sastanku ekoškolskih koordinatora koji je održan u Beogradu.

Prošle godine škola ,,Sveti Sava” je na ovoj ceremoniji dobila najveće međunarodno priznanje, koje dobijaju škole iz oblasti ekologije pod nazivom „Zelena eko zastava“, za uspešan rad, brigu i zalaganje učenika, nastavnika i lokalne zajednice i sada je na njima da taj status zadrže i dokažu kako razvijaju i podižu ekološku svest, ne samo u školi, nego i van okvira skole.

Okupljanje pod zelenim zastavama ima za cilj razmenu znanja i iskustva o zaštiti i očuvanju životne sredine među Eko školama Evrope.

Svetosavcima se ove godine pridružila i Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“, čija su dva vrtića ,,Neven“ i ,,Bambi“ postali deo ove lepe eko priče.

Oni su na ovom sastanku dobili sertifikat o ulasku u međunarodni program Eko škola.

Inače ova ustanova planira da postepeno uključi i ostale vrtiće kako bi program Eko škole zaživeo u celoj Predškolskoj ustanovi.

Z.P.