Sindikat “Nezavisnost” najavljuje štrajk niških zdravstvenih radnika

NIŠ – Povećanje zarada, poboljšanje uslova rada i sprečavanje korupcije i mobinga u zdravstvu, samo su neki od zahteva koje je sindikat “Nezavisnost” Kliničkog centra u Nišu uputio Ministarstvu zdravlja i Vladi. Ovim povodom sindikat organizuje  polusatni štrajk upozorenja 23. novembra zbog, kako navode, nerešavanja krupnih problema u zdravstvu.

Protestu ispred zgrade internih klinika KC Niš pridružiće se i radnici Doma zdravlja Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, Zavoda za lečenje tuberkuloze i plućnih bolesti, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Specijalne psihijatrijske bolnice Gornja Toponica. Poziv za protest dobili su i penzioneri.

– Za nas u KC je prioritet usvajanje zahteva uprave, koji se odnosi na dopunski i prekovremeni rad i neotkazivanje ugovora o radu zaposlenih u KC Niš, koji rade na određeno, kazao je Miodrag Stojković, predsednik Sindikata „Nezavisnost“ KC. – Muči nas i potpisivanje kolektivnog ugovora za KC, koji smo sa upravom dogovorili još prošlog decembra, a odgovor iz Ministarstva zdravlja ni posle skoro godinu dana nije stigao.

U sindikatu kažu da se i 10 godina posle demokratskih promena u zdravstvu ništa nije promenilo i da Vlada sprema reforme koje će biti bolje za pacijente, ali ne razmišlja o zaposlenima.

Zdravstveni radnici traže i isplatu jubilarnih nagrada i nadoknade za prevoz radnika u celosti.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!