Snežna mećava ostavila pirotska sela bez puteva i struje

PIROT –  Putevi do desetak planiskih sela u opštini Pirot neprohodni su zbog snežnih nanosa koji na pojedinim deonicima dostižu visinu i do 40 centimetara, a u drugim selima ove i opštine Dimitrovgrad nema struje zbog kvarova na dalekovodnoj mreži, potvrđeno je danas agenciji “juGmedia”.

Tehničkii direktor Fonda za građevinsko zemljište i puteve u Pirotu Slobodan Rančić rekao je da je jedna ekipa radnika sa mehanizacijom krenula da čisti put od Pirota do Zavojskog jezera i sela Pakleštica i Gostuša na Staroj planini.

“U toku dana će se čistiti i deonice puteva i do drugih planinskih sela, putevi od sela Bazovik do Orlje, od Rudinja do Ragodeša, put Topli Do Zaskovci i Sopot Oreovica”, naveo je Rančić.

Meštani pojedinih staroplaninskih sela u pirotskoj i dimitrovgradskoj opštini od sinoć su bez struje  zbog kvarova  na dalekovodnoj mreži i polomljenih stubova na dalekovodu.

Kvarove je izazvala jaka snežna mećava.

U pirotskoj Elektrodistribuciji “juGmedii” je rečeno da se dežurne ekipe nalaze na terenu i da će meštani gornjeg i srednjeg Visoka na Staroj planini dobiti struju do kraja dana.

(Kraj)