Socijalni stanovi u Nišu uskoro na prodaju

Gradnja 70 socijalnih stanova u niškom naselju Duvaništu je završena i krajem meseca može se očekivati konkurs za njihovu prodaju i iznajmljivanje.

Direktor Gradske stambene agencije Niš Vladan Stojanović kaže da je interesovanje Nišlija za novozgradjene stanove veliko i to kako za prodaju, tako i za rentiranje.

Za prodaju su predvidjena 52 stana, a za iznajmljivanje 18 stanova. Stanovi su uglavnom dvosobni, dvoiposobni i trosobni„, kazao je Stojanović.

Projektovana cena stanova je 696 evra sa PDV-m a konkursom koji će biti raspisan moguće su odstupanja od ovog iznosa od svega nekoliko evra

Za iznajmljivanje stanova Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predložena je cena od jednog evra do 1,2 evra po kvadratu.

Projektovana cena stanova niža je u odnosu na tržišnu cenu stanova u tom delu grada i tog kvaliteta gradnje za 20 odsto„, rekao je Stojanović.

Dve novoizgradjene zgrade sa socijalnim stanovima imaju energetski pasoš kategorije „C“, daljinsko grejanje sa kalorimetrima i centralno snabdevanje toplom vodom.

Komisija za tehnički pregled objekata dala je pozitivan izveštaj o završenim radovima i očekujemo dobijanje upotrebne dozvole kako bi raspisali konkurs za prodaju i iznajmljivanje„, naglasio je Stojanović.

Socijalni stanovi su se u prve dve lamele u Duvaništu prodavali po ceni od 850 evra po kvadratu sa PDV-om, a u trećoji četvrtoj lameli stanovi su koštali 756 evra sa PDV-om.

Biljana Ljubisavljević