FK Kaćuša iz Kuršumlije se sprema za zonsko takimičenje

Staro ime nove želje opštinskog siročeta

Grupa bivših fudbalera FK Kosanice, sa podmlađenim snagama, je još pre tri godine odlučila da formira novi klub pod nazivom Kaćuša, isto kao nekada ugašeni klub, ali uprkos solidnim rezultatima na terenu, opštinske vlasti ih ignorišu, a još nisu ni članovi Sportskog saveza Kuršumlije, pa ga često u ovom mestu u šali nazivaju i – siročići.

Poznati  fudbalski radnici i bivši fudbaleri ove sredine Ivan Đorđević, Goran Vučković i Ivan Savić predvodnici su starog-novog kluba koji ispisuje nove  stranice fudbalske istorije.

Uprkos tome, njihove su nade da će u 2018. Godini postati članovi Saveza, ali, kao I ostali klubovi biti sagledani od strane opštinara.

Kaćuša u svom sastavu ima i pripadnike Vojske Srbije, srednjoškolce i student

Mi se iskreno nadamo da ćemo u 2018. godini  biti svoji na svome. Bićemo na budžetu opštine i  očekujem da budemo i igrački i finansijski mnogo jači. Imamo čak 24 registrovana igrača, očekujem da ćemo u zimskoj pauzi dobiti još neko pojačanje. Pregovori su u toku i to će biti igrači sredine terena gde nam je najviše škripelo ove jeseni. Svi u klubu radimo čisto amaterski  i igrači i članovi uprave kluba sve u dobrobit fudbala u ovoj sredini”, kaže predsednik kluba Ivica Đorđević.

U ovogodišnjem prvenstvu Topličke okružne lige FK Kaćuša je na deobi od prvog do trećeg mesta zajedno sa FK Svetlost iz Badnjevca i Omladinca koji su svi sakupili po 28 bodova. Oba ljuta rivala na proleće će biti gosti u Kuršumliji, FK Kaćuši, i sve je u njihovim rukama da se domognu prvog mesta, pa zato i razmišljaju o zoni.

Na  12 odigranih utakmica ove jeseni zabeležili su 9 pobeda, 1 nerešena i 2 poraza uz gol razliku 25 datih i 12 primljenih golova. Boje kluba branili su: Aca Paunović, Ivan Savić, Dušan Bradić, Dejan aksentijević, Milutin Savić, Slobodan Đorđević, Milun Vukojićić, Marko Milutinović, Marko Radojičić, Filip Vesić, Nikola Mihjalović, Radivoje Ilić, Danilo Martinović, Nemanja vuletić, Milovan Jovanović, Ljubisav Vučković, Milan milunović, Milan Vukosavljević, Filip Janović, Miki Simić, Milova Grčak, Miloš Milutinović.

Trener Goran – Doša Vučković kaže da je cilj podrška mladim talentima.

Da dođu u naš klub i bave se fudbalom. Da ostanu ovde da ne odlaze iz svog rodnog mesta, igraju fudbal i osnuju svoje porodice. Nema ništa lepše nego poštovati svoje drugove i družiti se. Da svoje dobre navike iz života prenose na fudbalskim terenima”, kazao je trener, posebno apostrofirajući veteran, pre svih golmane Paunovića i Savića, zbog pomoći mlađim fudbalerima.

Predsednik Ivica – Cule Đorđević je kaže da je Kaćuša zaslužila s pravom sam vrh tabele. “Start prvenstva smo počeli pomalo traljavo  ali smo nakon toga konsolidovali redove i uspeh nije izostao. Što se tiče samog takmičenja izuzetno smo zadovoljni orgaizaciojm, klubovi su dosta ojačali svoje igračke kadrove, tako da je po meni ovogodišnje prvenstvo jedno od naj boljih”, ne krije zadovoljstvo trener Kaćuše.

Vukašin Stevanović