Stefanović ponovo u vrhu takmičenja u ultramaratonu

„Šta životu daje vrednost, ako ne njegov neprestani vapaj za samoprevazilaženjem?”- Šri Činmoj

U organizaciji Šri Činmoj maraton tima iz Beograda, ovog vikenda održane su trke samoprevazilaženja na 6,12 i 24 sata. Na Kalemegdanu, nadmetali su se takmičari u kategorijama do i preko 50 godina. 

Leskovački ultramaratonac Nebojša Stefanović iz Leskovca nije uspeo da ponovi prošlogodišnji rezultat ali se ponovo našao u samom vrhu osvojivši drugo mesto  iza Zdravka Barića iz Bosne i Hercegovine koji je za prvo mesto, u toku 24 časa pretrčao 170 km.

Drugoplasirani u kategoriji a četvrtoplasirani u ukupnom plasmanu, Stefanović pretrčao je 162 km. O samoj trci, Stefanović kaže:

Žao mi je što nisam uspeo da ponovim prošlogodišnji rezultat, verovatno i zbog premora jer sam relativno skoro učestvovao na ultramaratonu na 48 časova pa je period oporavka bio prilično kratak. U narednom periodu neće biti takmičenja pa ću imati više vremena za pripreme i, nadam se, neki bolji rezultat. Zahvaljujem se AK „Dubočica“ i Gradu koji imaju puno razumevanja i pružaju mi podršku za svako takmičenje„.

Plasman na jučerašnjem takmičenju:

  1. Andrej Tepina (1976) Slovenija – 198 km
    2. Todor Dimitrov (1975) Bugarska – 196 km
    3. Zdravko Barić (1960) BiH – 170 km
    4. Nebojša Stefanović (1963) -162 km

Šri Činmoj Maraton Tim, koji nosi ime čuvenog Njujorškog duhovnog učitelja,
inače, organizuje sportske događaje namenjene trkačima u više od 20 zemalja širom sveta. Najveći je na svetu organizator poduhvata ultramaratonskog trčanja na duge staze i organizator je podviga izdržljivosti u ostalim disciplinama poput trijatlona
i preplivavanja Lamanša
Zoran Jovanović

p.s. Sliku pehara i diplome ima Milica u mesendžer a može i neka od ranije.