Student teško povređen u Grčkoj prilikom skoka u bazen

Student treće godine niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Đ.A. iz Vranja, teško je povređen u Grčkoj prilikom skoka u bazen dubok samo 90 centimetara i nalazi se u bolnici u Solunu.

Prema saopštenju fakulteta, nezgoda se dogodila u sportskom kampu u mestu Nea Fokea, gde je ova visoko obrazovna ustanova održavala praktičnu nastavu iz predmeta aktivnosti u prirodi i da je mladić, navodno, povređen prilikom samoinicijativnog skoka.

Student je zadobio teške povrede vratnog dela kičmenog stuba. Angažovani nastavnici, kao i predstavnici kampa i turističke organizacije, preduzeli su sve neophodne mere kako bi u najkraćem mogućem roku, povređeni student bio smešten u najbližu medicinsku ustanovu“, navodi se u saopštenju FSFV.

Student se trenutno nalazi u bolnici u Solunu, piše u saopštenju, gde je podvrgnut svim neophodnim dijagnostičkim i terapijskim protokolima, a o svemu je obaveštena porodica, konzularno predstavništvo, Univerzitet u Nišu i Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja.

Inače, u pitanju je bazen olimpijskih dimenzija, koji je na mestu na kojem je student skočio dubok svega 90 centimetara.