Visoka škola proslavila 44 godine postojanja

Visoka škola primenjenih strukovnih studija Vranje, već 44 godine časno služi svojoj zemlji i svom gradu, stvarajući i razvijajući struku na ovim prostorima. S ponosom kažem da je ova obrazovna ustanova kolevka stručnog obrazovanja, rekla je danas direktorka Ljiljana Đorđević na održanoj svečanosti povodom Dana ove ustanove.

„Biti njen nastavnik i student posebna je čast, a biti njen direktor jedinstvena je privilegija“, istakla je Đorđevićeva.

Prisutnima se, u ime rukovodstva grada, obratio zamenik gradonačelnika Nenad Antić, koji je rekao da je Visoka škola jedan od stubova grada.

„Obrazovanje mladih ljudi predstavlja jedan od faktora razvoja naše lokalne zajednice i mi ćemo, kao grad, nastaviti sa podrškom ovom segmentu društva. Čestitam svima koji su diplomirali, uz poruku da vas čeka još teži put, onaj koji zahteva još više odricanja i ulaganja u svoje znanje. Ali, ujedno, to je i jedini put uspeha“, naglasio je Antić.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz privrednog i javnog života Vranja, a zaslužnim pojedincima i kolektivima podeljene su zahvalnice, dok su najbolji studenti, pored diploma, dobili i prigodne nagrade.