Vučjanci napokon dobijaju novu vodovodnu mrežu

Preko 300 domaćinstava u Vučju dobiće za četiri meseca potpuno novu vodovodnu mrežu, u šta će biti uloženo ukupno 17 miliona dinara iz sredstava Evropske unije, dok će grad Leskovac iz svog budžeta pokriti 30 posto celog projekta.

Reč je o novcu koji je obezbeđen preko projekta Evropskog partnerstva sa opštinama, i ugovor sa donatirama je potpisan još maja prošle godine, međutim, morale su da se ispoštuju stroge EU procedure oko odabira izvođača radova, kao i da se definište tačna suma koja će biti uložena u izgradnju sekundarne vodovodne mreže.

Mi smo samo prošle godine završili 29 gradskih ulica sa zamenom vodovodne mreže i u to je uloženo nešto više od 2 miliona evra. Još tada smo obećali da ćemo naći mogućnosti da nastavimo i dalju izgradnju, i ovo je pravac u kom smo s uspehom delovali. Taj program je završen, a da li će biti novih, videćemo, pa ćemo ponovo aplicirati“, istakao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Radove će izvoditi firma „Telekomunikacije“ iz Blaca.

Obećavamo grđanima Vučja da će ovo biti obavljeno za 4 meseca. Koristićemo i metodu horizontalnog podbušivanja, da bi što manje asfalta oštetili tokom radova“, objasnio je zastupnik ovog preduzeća Zoran Njegovanović.

On je, prilikom današnjeg potpisivanja ugovora, dodao da njegova firma gradi infrastukturu po celoj Srbiji, a da je Leskovac jedan od tri grada u Srbiji koji je u vrhu po broju infrastukturnih projekata, naglašavajući da je ovaj grad zapravo jedno veliko gradilište.

Vučjanci će napokon dobiti zdravu pijaću vodu iz Barja, nakon što iz upotrebe izbace postojeću vodovodnu mrežu, od pocinkovanih cevi malog profila, koja je stara 40 godina.