Za teglu pravog domaćeg leskovačkog ajvara Beograđani plaćaju i do 700 dinara

Domaćica Milena Đorđević iz Leskovca prošlog vikenda napravila je 15 tegli domaćeg ajvara i, ako izuzmemo dvodnevni trud za pečenje, ljuštenje parpike i celodnevno kuvanje, za to je, tvrdi, potrošila 2.575 dinara. Ovih dana, pre svega Beograđani, kojima čak autobusima iz Leskovca stižu poručene tegle domaćeg ajvara po ceni od 500 pa do 700 dinara, razvili su polemiku o tome da ako se u marketima može pronaći tegla i za 200 dinara, da li je realno da domaći zapravo toliko košta. “Ajvar iz moje proizvodnje, i to onaj ljut, prodajem za 500 dinara po tegli od 700 grama. I to nije mnogo, ako pogledamo neke cene po marketima. Računaj kako god hoćeš, 450 dinara je ekonomska cena za pravi ajvar. Ja sam zaradila 50 dinara po tegli, je l’ mnogo? Pravi, domaći, od čiste pečene paprika”, navodi ova Leskovčanka. Sudeći po navodima iskusnih domaćica u proizvodnji ajvara, za jednu teglu … Nastavi sa čitanjem Za teglu pravog domaćeg leskovačkog ajvara Beograđani plaćaju i do 700 dinara