U zavejanoj Crnoj Travi proglašena vanredna situacija

LESKOVAC/CRNA TRAVA – Opštinski štab za vanredne situacije u Crnoj Travi proglasio je danas vanrednu situaciju u toj planinskoj opštini u kojoj su svi lokalni i regionalni putevi zavejani i u kojoj 30 odsto stanovnika nema struje, potvrdjeno je agenciji “juGmedia”.

Predsednik te opštine Slavoljub Blagojević kazao je da je Crnu Travu zadesilo nevreme kakvo se ne pamti u poslednjih deset godina.

“Ovo je elementarna nepogoda koja nas je pogodila još 6. januara. Sneg visine preko metar zatrpao je sve lokalne i regionalne puteve i odsekao sva sela, ali bila je zatrpana i sama varoš Crna Trava. Cela opština 20 sati nije imala struju, a sada je bez struje još 30 odsto sela, sa čijim stanovnicima ne možemo da se čujemo jer ni mobilna telefonija ne funkcioniše. Uspeli smo da očistimo magistralni put Leskovac-Vlasinkso jezero, ali na prilazima do jezera ima još snežnih nameta. Do 5 mesnih zajednica smo očistili puteve, a preostalo je čišćećnje još do 7”,  precizirao je Blagojević.

On je dodao da se na terenu nalaze nekoliko ekipa sa kamionima i buldožerom, ali i ekipe leskovačke “Elektordistrubicije”.

“Nadamo se da ćemo za dva do tri dana sanirati stanje, mada nove padavine otežavaju čišćenje”, dodao je Blagojević.

(Kraj)