ZLATNI KOTLIĆ Takmičenje za majstora riblje čorbe u Sijarinskoj Banji

Tradicionalna manifestacija „Zlatni kotlić gejzera“ ove godine održava se 12. avgusta u Sijarinskoj Banji i okolini, a pored takmičenja u spravljanju najbolje riblje čorbe, očekuju se i druga takmičenja, uz zabavni program i zajednički ručak.

Prema satnici Turističke organizacije Medveđa, u 8 sati biće organizovano takmičenje u ribolovu za članove Organizacije sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“, u kategorijama: pioniri, juniori, seniori, veterani i invalidi, ratni i vojni.

Od 11.30 slede prijave i registracije takmičara za pripremu riblje čorbe, s tim što jednu ekipu mogu da čine samo dva člana, a samo takmičenje kreće u 12 i trajaće do 14 sati na keju ipsred hotela “Gejzer”.

Vreme odd 14 do 15 sati  rezervisano je za kulturno umetnički program, iza čega sledi proglašenje najboljeg majstora za riblju čorbu.

Svečani ručak manifestacije za učesnike i degustacija riblje čorbe predviđen je  period od 15 do 18 sati.

Prijava takmičra i ekipa će se odvijati najkasnije do četvrtka 9. avgusta na brojeve telefona 064/3979255 Dragan Milićević i 064/4391185 Ljubiša Ristić.

Inače, organizatori manifestacije su ribolovaci iz Organizacije „Gornja Jablanica“ Medveđa u saradnji sa Turističkom organizacijom i Specijanom Bolnicom za rehabilitaciju Sijarinska Banja “Gejzer”, a pod pokroviteljstvom opštine Medveđa. Medijski sponzor manifestacije je Radio Medveđa.

FOTO: Arhiva