Zorana Mihajlović: Vlada uložila 2 milijarde u rekonstrukciju puteva u niškom kraju

Rekonstrukcija 1,7 kilometara Bulevara cara Konstantina u Nišu biće završena tokom avgusta i koštaće 145 miliona dinara, izjavila je danas prilikom obilaska te niške saobraćajnice ministarka saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je kazala da je došlo do „malog pomeranja roka“, ali ne zbog toga što izvodjač radova nije nešto uradio već zbog toga što se „delom ispravljao projekat“, budući da je zaključeno da je potrebno da se regulišu atmosferske padavine.

Imali smo u nekim gradovima i opštinama iskustvo da napravimo put a da posle imamo njegovo propadanje jer nije rešeno pitanje atmosferskih padavina„, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, u produžetku deonice Bulevara cara Konstantina koja se rekonstruiše biće napravljen kružni tok zbog fabrike „Cumtobel“ koja se nalazi u neposrednoj blizini, a koja počinje da radi u maju.

Mihajlović je dodala da je danas obišla Bulevar cara Konastantina jer je u pitanju saobraćajnica veoma važna za grad Niš.

Ona je istakla da je u poslednje četiri godine Vlada Srbije uložila u rekonstrukciju ulica i puteva u Nišu blizu 500 miliona dinara, a na području Nišavskog okruga blizu dve milijarde dinara.

Rekonstrukcija Bulevara cara Konstantina započeta je prošle jeseni, ali nedeljama se ništa nije radilo dok je saobraćaj u dve trake bio zatvoren. Meštani tog dela Niša negodovali su  i upozoravali na opasnost od saobraćajnih nezgoda zbog toga što započeti radovi nisu adekvatno obezbedjeni.