Oko 2000 Leskovčana na Sajmu zapošljavanja konkurisalo za 550 mesta

Najveće gužve bile su ispred stranih kompanija u Leskovcu, poput „Jure“, „Džinsi“, Autostop interijer“ i fabrike u izgradnju „Aptiv Pakard“, a među onima koji su popunjavali zahteve najviše mladih.

Pokušao sam da radim sam, privatno, ali nije išlo jer je velika konkurencija“, kaže Miloš Antić, autoelektričar koji traži posao u većim kompanijama.

Sajam  zapošljavanja, 31. po redu i prvi u ovoj godini, otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, podsetivši da je u poslednjih 5 godina broj nezaposlenih smanjen za preko 5.000 ljudi.

Organizacija sajmova kao što je današnji, je veoma značajna jer putem njih veliki broj ima priliku da se upozna sa poslodavcima i priliku da nađe posao. Nova radna mesta i zapošljavanje je jedan od prioriteta naše lokalne samouprave. Ulažemo veliki trud da smanjimo nezaposlenost u Leskovcu i blizu smo tom cilju“, istakao je Cvetanović.

Dodao je da će se trend samnjenja nezaposlenosti nastaviti s obzirom da se u narednom periodu očekuje otvaranje najmanje 3.000 novih radnih mesta.

Na današnjem Sajmu zapošljavanja 13 poslodavaca iz oblasti tekstilne, prehrabrene, prerađivačke industrije, ugostiteljstva, elektro industrije i osiguravajućih društava, tražilo je oko 550 radnika.

Posao se ne čeka, nego traži“, poručio je okupljenima Dejan Stanković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Leskovac, koja je organizator Sajama, ocenivši da ta filijala ne bi mogla ni jednu meru sprovesti da Leskovac nije mesto sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Predstavnici južnokorejske fabrike „Jura“, koja gradi još jedan proizvodni pogon u Leskovcu, rekli su da im treba „mnogo“ novih radnika, te da pored radničkih zanimanja potražuju i diplomirane pravnike, ekonomiste i inženjere.

Na otvranju sajma govorila je i Jovana Radosavljević koja je prošle godine dobila posao preko Sajma zapošljavanja.

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zgranut
12.04.2018. 13:23

Ovaj Stankovic bi clan DS…

Коста
12.04.2018. 20:57

Хахаха који аутостоп најгора фирма у Лесковцу ко се буде запослио за неко време ће изаћи сам или ће добити отказ