Preostalo hiljadu indeksa za septembarski upisni rok

NIŠ/VRANJE/MEDVEĐA – Na 13 fakuletta niškom Univerziteta nakon prvog upisnog roka ostalo slobodno još 1091 indeksa

U septembarskom roku biće ponuđeno 241 budžetsko i 850 samofinansirajućih mesta na jednom od 13 fakulteta. Najviše samofinansirajućih mesta ima na Ekonomskog fakultetu (248) i Pravnom (207) a budžetskih najviše na Prirodnomatematičkom fakultetu (57), Građevinsko-arhitektonskom (55), Mašinskom (42) i Tehnološkom u Leskovcu (37).

Osim Elektronskog fakuleta gde je ostalo nepopunjeno samo 17 mesta za samofinansiranje ostali fakulteti koji školuju kadrove za tehničke nauke imaju najviše slobodnih budžetskih mesta. Tako je na smeru Građevinarsko ostalo 47 budžetskih i 59 samofinansirajućih. Na istom fakultetu ima slobodnih mesta i za buduće arhitekte čak 55 samofinansirajućih i 8 budžetskih.
Na Mašinskom fakultetu popunjen je broj budžetskih studenata za program Inženjerski menadžment dok za samofinansirajuće ima 37 mesta. Na programu Mašinsko inženjerstvo za budžetske studente ima 42 mesta a ѕa samofinansirajuće 20.

Po jedno budžetsko mesta ima na Fakultetu umetnosti i to na programu Duvački instrumenti ali i na Filozofskom na studiranje francuskog jezika i književnosti.

U isturenom odeljenjeu pravnog fakuleteta u Medveđi slobodna su četiri budžetska mesta i 35 za samofinansirajuće. I Tehnološki fakultet u Leskovuc ima 37 slobodnih mesta ali i na Učiteljskom u Vranju gde ima 16, odnosno 54 slobodnih mesta.

(kRAJ)

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare