Centar za promociju nauke nagradio školu iz Babušnice

Centar za promociju nauke nagradio školu iz Babušnice
Podeli:

Povodom Dana nauke, juče je u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu Centar za promociju nauke dodelio priznanja organizacijama i pojedincima koji su učešćem na javnom pozivu za finansiranje projekata promocije nauke predstavili originalne ideje i koji će tokom naredne godine razvijati svoje projekte, prenosi Info srevis Doma kulture u Babušnici.

Među dobitnicima priznanja bila je i Osnovna škola sa domom učenika „Dobrinka Bogdanović“ iz Strelca, za Dečiji obrazovno-istraživački kamp „Strelac“ koji je u ovoj školi održan po 3. put i koji je ove godine okupio preko 70 učenika iz Pirotskog okruga, ali i iz Ćuprije i Beograda.

Svečanoj dodeli priznanja prisustvali su i ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i rektor Univerziteta u Beogradu dr Vladimir Bumbaširević.

Dan nauke, ustanovljen uredbom Vlade Srbije iz 2010. godine, obeležava se na dan rođenja Nikole Tesle, a Centar za promociju nauke obeležio ga je ove godine po  osmi put.


Podeli:
  1. Лепо је да су добили признање, само је аутор текста испустио да каже због чега су га добили, а реч је о промоцији науке! Требало би шире упознати јавност, с обзиром да се ради о веома затвореној средини.

  2. Важна је наука, а падежи?! Пита човек човека: -Одакле си?
    -Из Ниш, одговара овај. -Па ваљда из Ниша? Човек се чуди: – Па где видиш да пише Ниша, свуда пише Ниш!
    Али ми чим се родимо одмах у научнике, а образовање?! Полако, има времена!

Comments are closed.