Deljenjem platnenih torbi, SNS obeležila Dan planete Zemlje

Deljenjem platnenih torbi, SNS obeležila Dan planete Zemlje
Podeli:

Platnene torbe su daleko bolja opcija od plastičnih kesa, koje se u Srbiji masovno koriste, a koje ne mogu da se razgrade više stotina godina, ocenila je danas Jelena Đorđević, predsednica Saveta za ekologiju Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Leskovac, čiji su članovi deljenjem takvih torbi obeležili Međunarodni Dan planete Zemlje.

Apelujem na naše Leskovčane da smanje upotrebu plastičnih kesa i iste zamene platnenim torbama ili papirnatim kesama“, kazala je Đorđevićeva, lekar po struci, pre nego su aktivisti ovog odbora prolaznicima u centralnom gradskom parku podelili platnene torbe.

Ona je podsetila  da se ovaj dan obeležava od 1992. godine, kada je na konferenciji Ujedinjenih nacija u Rio de Žaneiru ustanovljen dugoročni program za promociju održivog razvoja s ciljem da se upozori na opasnosti koje prete životu na Zemlji.

Akciji je prisustvovao i lider naprednjaka u Leskovcu i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

Obeležavanje ovog dana podrazumeva da svako od nas, nekim svojim primerom, nekom akcijom ili konkretnim delom, poput ćišćenje smetlišta, sadnjom drveća, vožnjom bicikla umesto automobila doprinose očuvanju naše planete“, naglasila je i dodala da Savet za ekologiju SNS u Leskovcu podržava borbu za očuvanje planete.

Tokom akcije spontano je došlo do šahovskog meča sa džinovskim figurama između dva mlađa gradska funkcionera –  Slobodana Glišića, pomoćnika gradonačelnika Leskovca i Srećka Stamenkovića, člana Gradskog veća, u kome je uz mnogo navijanja i sugerisanja pobedio neiskusniji Stamenković, ali tek pošto je umesto njega u završnicu ušao Milan Popović, savetnik u Gradskoj skupštini.


Podeli:
  1. Torbe na fotografijama sigurno nisu od platna već od veštačkih biorazgradivih materjala …… http://www.reklamdizajn.rs/proizvodi/ekoloske-torbe-eko-torbe/

    5
    1
  2. Ekoloskije je bi lo da nas postedite agresivnog ,svakodnevnog marketinga i da dozvolite javnosti da prati desavanja u gradu u razumnom terminu,a ne nocu,

    6
    1

Comments are closed.