Devojčica sa najdužom kosom u Leskovcu

Devojčica sa najdužom kosom u Leskovcu
Podeli:

Nema zvanično priznanje jer se nije takmičila, ali izvesno je da desetogodišnja Angleina Mihalović iz Leskovca ima najdužu kosu među svojim drugaricama u Leskovcu, kojom se bukvalno ponosi i koja raste neverovatnom brzinom.

Gusta crna kosa je naprednoj Angelini do ispod kolena, a bila je još duža, do peta, no majka Milena je bila primorana da je nedavano skrati za 45 centimetara zbog održavanja.

Čitav je ritual kada krenemo na pranje kose, a peremo je na treći dan. Potrošimo pola tube specijalnog šampona sa omekšivačem, kupila sam retke češljeve da se kosa ne kida dok se češlja i specijalne četke. Zbog velike gustine, sušenje traje više od dva sta, čak i sa profesionalnim fenom koji sam takođe bila prinuđena da kupim“, priča Angelinina majka.

Negovanje i nošenje izuzetno duge kose nije bila želja majke, već same devojčice, koja se, inače, rodila sa gustom dužom kosom.

Ona izuzetno voli svoju dugu kosu i veoma je ponosna, a ja se, kao svaka majka trudim da svom detetu ispunim želju. Iako je redovno održavamo kraćenjem krajeva, ona veoma brzo raste, kao trava“, objašnjava Milena, koja je takođe bila prinuđena da preko interneta nauči kako se pletu razne vrste kikica.

U školu ide sa kikama jer želi da bude uredna, ali kada je kod kuće i kada izađe na ulicu pusti kosu da se malo leprša, pa svuda gde se pojavimo izaziva pažnju i divljenje“, dodaje ponosna majka, koja ima i mlađeg sinčića.

Rado bi, veli, Angelinu prijavila na neko takmičene za najdužu kosu, ali ne zna da li se i gde održavaju takva takmičenja.

Inače, Angeleina Mihajlović je uenica 4. razreda OŠ „Vase Pelagić“ u Leskovcu i odlična je učenica, zapravo je svestrano dete. Trenirala je realni aikido, ide na dodatne časove, i na literarnu sekciju.


Podeli:
  1. Savremena majka nema vremena za toliku negu. Obrazovana majka zna da kosa jede vitamine iz organizma. Moderna majka ne dopusta retro luk. Rizik za prelazak vaski sa tudje kose je veci. Kao i od prehlade zbog nedosusene kose i mokre glave izlozene vetru, hladnoci. Obaveza je to prevelika za tako malo dete.

    • glasaj protiv Vucica 25.01.2018., 10:19

      Ma nek je ziva i zdrava i dok ona poraste nece biti Vucica. A toje najvaznije za koliko toliko normalan zivot.

  2. Milica Jovanovic 25.01.2018., 21:59

    To je moja drugarica i veoma se ponosim njome.

  3. Poznajem i majku i dete. Milena je divna pozrtvovana majka koja je svoju decu lepo vaspitala i koja je svoj život posvetila njima. Ako je vidite da negde žuri i trči to sigurno ide u vrtić da sinu odnese obrok ili da ćerku otplati do škole. Devojčica je divna,kulturna i lepo vaspitana. Uvek je lepo očesljana, sređena i doterana. Svaka čast Mileni na svemu što postiže i radi svaki dan za svoju decu!

Comments are closed.