Biljana Bradić, internacionalna fudbalerka iz Kuršumlije

Devojka koja je sudbinu vezala za fudbal        

Devojka koja je sudbinu vezala za fudbal        
Podeli:

Jednu od najboljih fudbalerki koje je iznedrio fudbalski klub Kolibri Kuršumlija je Biljanu Bradić, bivša  rprezentativka Srbije, karijeru započela u Kuršumliji dograđivala u Nišu i Sloveniji. Sada igra u Rumuniji i tu se ne zatvara krug.

U Sloveniji sam 2014. nastupala s ŽNK Pomurje i kao prvaci odigrali smo ligu šampiona.  Zatim 2015/16. postajem članica  Rumunskog Targo- Mureša. Po svoj prilici ponovo ću se vratiti u Sloveniju u klub gde sam igrala”, priča za Jugmediu ova uspešna fudbalerka.

Fudbalsku karijeru počela je u Kuršumiji pre 15 godina, tačnije 2001 godine. “Tada sam počela profesionalno da se bavim fudbalom. U Niškom Mašincu sam igrala 2007/08. gde sam odigrala jednu polusezonu i ponovo se vraćam u Kolibri u Kuršumliji, a 2014. dolzim u Sloveniju”, priča nam Bradićeva.

Za svoj razvoj na početku karijete zahvalna je trenerima Vladimiru i Dobrivoju Čaviću.

Vladimir je posebno dobar trener što se tiče pripremljenosti igrača. Ponikala sam u generaciju fudblerki Kolibrija  Olivere Milanović, Sunčice Miletić i bile smo zajedno u reprezentaciju. Inače igram na poziciji napadača po desnoj strani. U matičnom klubu Kolibri odigrala sam oko 200 utakmica a u repenzentaciji oko 20 utakmica”.

Zadovoljna je svojom karijerom i kopačke još neće da okači o klin.

U fudbalu kao igrač planiram da ostenem još 5-6 godina a onda da se posvetim trenerskom poslu, mada sam završila školu vezanu za turizam. Za uspešnu karijeru veliku zahvanost dugujem trenerima Čaviću a i mojim roditeljima koji su imali razumevanje, pogotovu otac Ljubiša koji je uvek stajao uz mene i podržavo me da istrajem kao fudbalerka”, priča ova uspešna Kuršumlijka, koju smo zatekli na kratak odmor kod roditelja u Kuršumliji.

Vukašin Stevanović


Podeli: