Diler droge pokušao da se udavi heroinom

Podeli:

NIŠ – Lekari Klinike za ORL uspeli su da Žarku J. (28) iz Leskovca spasu život tako što su mu iz jednjaka uspešno izvadili grudvu heroina od blizu 18 grama upakovanu u najlon kesu. Intervencija, koju je izveo Dragan Janković, trajala je sat i po, a pacijentu je bio ugrožen život jer je paket pritiskao aortu i otežavao disanje. Da je paket tokom intervencije pukao, pretila bi mu sigurna smrt.

Ovaj leskovački uživalac narkotika i diler, koji je dobro poznat policiji, opasni paket progutao je u trenutku kada je policija došla da uhapsi njega i brata. Drogu su nabavili u Nišu i bila je spremna za dalju preprodaju. 

– Ispričao mi je kasnije da je već ranije na taj način uspevao da nadmudri policiju, ali ovog puta je precenio veličinu paketa. Grudva je bila tek nešto manja od teniske loptice – priča doktor Dragan Jovanović koji je dugo radio kao lekar u niškom KPZ pa mu je iskustvo sa vađenjem stranih tela iz jednjaka i pluća dobro poznato.

Najpre su lekari u Leskovcu pokušali da mu oslobode jednjak, ali se on zaglavio u predelu aorte odmah iza traheje. Nisu uspevali, a Žarko je sve otežanije disao.

– Molio je da mu spasimo život, a radilo se o visokorizičnoj intervenciji. Fleksibilnom endoskopijom sam manevrisao u prostor od jednog santimetra i uspeo da izvadim neoštećeni paket. Veliki doprinos dala je i ansteziolog Nataša Perović koja je uspela da ga uvede u opštu anesteziju uprkos tome što su mu vene bile potpuno uništene jer ima narkomanski staž od 14 godina, a neposredno pre hapšenja je uzimao drogu.

(kraj)

IZVOR Večernje Novosti


Podeli: