Đruđanović: Do kraja godine 300.000 putnika na niškom aerodromu

Đruđanović: Do kraja godine 300.000 putnika na niškom aerodromu
Podeli:

Direktor JP „Aerodrom“ Niš Vladica Đurđanović rekao je da odustajanje avio-kompanije  „Germania“ od letova za Cirih neće poremetiti plan od 300.000 putnika na niškom aerodromu u 2017. godini.

„Germania je odustala od letova, ali su na drugoj strani „Viz er“ (Wizz air“) i „Svis“ (Sviss air) povećali broj letova sa četiri na šest tokom nedelje“, rekao je Djurdjanović.
On je kazao da je „Germania“ odustala jer je ocenila da ne može da izdrži nadmetanje na tržištu sa kompanijama „Viz er“ i „Svis“.

Djurdjanović je najavio da će aerodrom zatražiti od Komisije za prijem radnika Vlade Srbije da zadrži još tri meseca 35 radnika koji su zaposleni na odredjeno vreme.

„Reč je o vatrogascima, o radnicima koji rade na otpremi prtljaga i radnicima koji kontrolišu putnike i prtljag“, rekao je Djurdjanović.

On je kazao da su pomenuti radnici potrebni aerodromu zbog povećanog obima posla i zbog započete sertifikacije.

„Sertifikaciju aerodroma moramo da završimo do kraja godine. Dobijanje sertifikata znači da ispunjavamo sve one stroge kriterijume za rad koje propisuje Evropska unija“, rekao je Djurdjanović.
Na niškom aerodromu avgusta je evidentirano 30.755 putnika što je najveći broj putnika u jednom mesecu od njegovog otvaranja1986. godine.
U prvih osam meseci ove godine niška vazdušna luka opslužila je bezmalo 242.000 putnika.
B.Lj.


Podeli: