Donatori opremaju biblioteku Specijalne škole

Donatori opremaju biblioteku Specijalne škole
Podeli:

LESKOVAC – Blizu 30 Leskovčana doniralo je biblioteci Škole za osnovno i srednje obrazovanje (ŠOSO) knjige u vrednosti od preko 220 hiljada dinara, na samom početku akcije koji je pokrenuo Miloš Miladinović.

„Dobili smo naslove, odnosno, knjige primerene svim uzrastima učenika koji pohađaju našu školu“, kaže direktor Vladimir Anđelković, koji je pozvao sve ljude dobre volje da se priključe akcije, kako bi knjige_zahvalnostškolsku biblioteku opremili u potpunosti.

„Ova aktivnost je školi od velikog značaja zbog toga što se od resornog ministarstva očekuje rešenje za realizaciju nastave učenicima na kućnom i bolničkom lečenju, a škola se intenzivno priprema, kako u materijalno-tehničkom, tako i u stručnom pogledu, za realizaciju programa rane dijagnostike i rane intervencije dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom“, objašnjava Anđelković

ŠOSO je škola koja se bavi obrazovno-vaspitnim radom dece sa smetnjama u razvoju u pripremno-predškolskom programu, osnovnom obrazovanju sa tri izdvojena odeljenja u Lebanu, Vlasotincu i Medveđi, srednjem obrazovanju i dodatnoj obrazovnoj podršci redovnim školama, a takođe je i jedina ustanova tog tipa u Jablaničkom okrugu.

„Usluge naše škole trenutno koristi oko 150 učenikai oko 40 učenika koji su uključeni u dodatnu obrazovnu podršku. Svi učenici rade po individualnom obrazovnom planu“, dodaje direktor Anđelković, inače, diplomirani defektolog

Milica Ivanović

 


Podeli:
  1. Sve pohvale donatorima.

  2. peru savest a duguju drzavi, gradu 10. juna 2016., 9:36 pm

    Molim Jugmediu da tragom siska PROVERI DONATORE DA LI SU PLATILI POREZ?

Comments are closed.