Dovoljno je da se kaže: iz leskovačkog je legla – i cena skoči i na 20.000 evra!

Dovoljno je da se kaže: iz leskovačkog je legla – i cena skoči i na 20.000 evra!
Podeli:

Leskovačke odgajivačnice rotvajlera su cenjene u celom svetu još iz vremena stare Jugoslavije, a danas se u kinološkim krugovima zna pravilo – ako dolazi iz Leskovca, onda je zagarantovani šampion.

Pojedine primerke i osvajače pehara i medalja, odgajivači iz Leskovca prodavali su i po 10, 15, pa čak i 20.000 evra u inostranstvu.

I dalje su Nemci neprikosnoveni i drže prvo mesto po odgovoju ove rase, ali se u kinološkim krugovima uveliko priča i priznaje nam se pravo da Srbija preuzima primat. Tačno je da je Leskovac na najboljem glasu po odgajanju ove rase pasa“, kaže nam jedan od odgajivača iz ovog grada Branisalv Nikolić.

Sa drugim kolegama je formirao Klub rotvajlera „Jug“  i za para dana organizuje prvu specijalizovanu Međunarodnu izložbu rotvajlera na gradskom stadionu „Dubočica“.

Najveće interesovanje za naše pse vlada u Indoneziji i Kini, ali i u celoj Evropi. Jedino su Nemci zatvoreni za naše tržište“, tvrdi Nikolić, ali najavljuje gostovanje jednog od najpoznatiji sudija na svetu, upravo iz ove države na prvoj izložbi.

NEUSTRAŠIV PAS ZA HRABRE VLASNIKE

Rotvajler je pas koji generacijama unazad važi za veoma krvoločnog psa koji je agresivan prema ljudima, ali su oni zapravo veoma odani psi.

Uz snažnog i hrabrog vlasnika i pravu dresuru, njihova agresivnost se može svesti na minimum“, zaključuje Nikolić.


Podeli:
 1. Djoka kapela 24.09.2018., 14:59

  Najbolji rotvajleri u Leskovac i šire ima Djole. Sad sto ima malečko, će bude prvak i u Nemačku

  6
  6
 2. Pedja Stojanovic butik Mima cuva najbolje bul mastife u Evropi i cena jednog ide i preko 30.000 evra. Ima ih preko 10. Decko se mnogo trudi ali i zaradi dosta i svaka mu cast.

  1
  11
 3. Svasta. Pravi ljubitelji zivotinja. 30 000 evra za jedaj zivot. Sve ima cenu ocigledno pa ne cudite se kad pocnu i decu i ljude da prodaju.

  12
  3

Comments are closed.