Dragan Antić ponovo izabran za rektora

Dragan Antić ponovo izabran za rektora
Podeli:

Aktuelni rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić biće na čelu ove visokoškolske ustanove i u narednom mandatnom periodu, od 1. oktobra 2018. godine do 30. septembra 2021.godine, odlučio je Savet Univerziteta u Nišu.

Profesor Antić je jednoglasno izabran za rektora jučerašnjim tajnim izjašnjavam svih 26 članova Saveta

On je za rektora prvi put izabran 2012. godine i treći put zaredom je izabran za tu funkciju.

Tokom izborne procedure koja je započela 1. februara, stiglo je ukupno 16 predloga da se profesor Dragan Antić koji je redovni profesor Elektronskog fakulteta Niš ponovo izabere za rektora.

Predloge je, na osnovu tajnog glasanja, dostavilo 10 fakulteta Univerzieta u Nišu i svih šest naučno-stručnih veća Univerzieta u Nišu. Drugih predloga za kandidata za rektora nije bilo.

Antić je najavio da će u naredne tri godine rekotorat poseban akcenat staviti na internacionalizaciju Univerziteta, poboljšanje kvaliteta nastave na fakultetima u njegovom sastavu, kao na jačanje saradnje sa ostalim univerzitetima u Srbiji, a posebno u evropskim zemljama i sa evropskim univerzitetima.
.


Podeli:
  1. Павле И. Премовић 15. marta 2018., 1:05 pm

    За мојих преко тридесет година рада на Универзитету у Нишу никад нисам могао да закључим како се долази до имена два или само једног кандидата за ректора, или за декана на мом Филозофском и Природно-математичком факултету. Тек рано јутром сазнамо њихова имена.

Comments are closed.