Dragana Mirković, Ana Kokić i Dženan Lončarević na „Danima Vranja“

Dragana Mirković, Ana Kokić i Dženan Lončarević na „Danima Vranja“
Podeli:

Kulturno-turistička manifestacija „Dani Vranja“ ove godine održaće se od 22. do 26. avgusta na kojoj će nastupiti poznate muzičke estradne zvezde Dragana Mirković, Ana Kokić i Dženan Lončarević.

Na današnjoj sednici Organizacionog odbora ove manifestacije kojom je predsedavao predsednik Skupštine Dejan Tričković, usvojen je zvanični program.

Dani Vranja“ počinju u sredu 22. avgusta kada je na gradskom šetalištu planirano otvaranje salona knjiga, etno sajma i izložbe duboreza učenika Tehničke škole

U popodnevnim satima, planiran je defile folklornih ansambala i trubačkih orkestara centralnim ulicama grada, koji će nakon toga nastupiti na centralnoj bini ispred Galerije Narodnog muzeja.

U četvrtak 23. avgusta na Narodnom univerzitetu biće otvorena Škola pletenja, heklanja i ukrasnog veza, dok je u popodnevnim satima na Trgu Staniše Stošića planirana prezentacija tradicionalne kuhinje i takmičenje u spremanju samse.

U nastavku programa, u Galeriji Narodnog univerziteta biće otvorena izložba „Srbija, rat i plakat“, dok je na platou kod „OTP“ banke planiran nastup hora Muzičke čkole „Stevan Mokranjac“ i grupe „VED“.

Na večernjoj sceni biće održano veče „Vranjski merak-pesme na mesečini“ kada će nastupiti Stojadin Diki Trajković, Čeda Marković, Branimir Stošić Kace i bend „Uno momento“.

U petak, 24. avgusta predviđen je nastup plesne grupe „Fenix“, dečja predstava „Pepeljuga“ u izvođenju pozorišta „Bora Stanković“ i književno veče koje će biti održano u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića.

Istog dana, na večernjoj sceni, nastupiće estradna umetnica Dragana Mirković.

U subotu, 25. avgusta planirano je izvođenje dečje predstave „Pepeljuga“ i nastup Karnevalske grupe iz Leskovca, dok je na centralnoj bini u večernjim satima planiran koncert pevačice Ane Kokić.

Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju 26. avgusta, biće izvedena predstava „Ruža uvela“ pozorišta „Bora Stanković“, a na zatvaranju manifestacije nastupiće pevač Dženan Lončarević.


Podeli:
  1. Ponosni Građanin 10.08.2018., 15:45

    Nije fer da gospođa Mirkoviċ nastupa u Vranju ako je veċ traźena i kad je očekuje dobrostojeċa leskovačka elita. Gospođu Draganu Mirkoviċ obožava skoro kompletan MC Moša Pijade i gospoda zapošljena u JP i Opštini Leskovac.

Comments are closed.