Dragica Nikolić poklonila 25 kompjutera Gimnaziji u Leskovcu

Dragica Nikolić poklonila 25 kompjutera Gimnaziji u Leskovcu
Podeli:

Posle 15 godina rada na starim kompjuterima, učenici Gimnazije u Leskovcu dobili su danas na poklon 25 novih računara od Fondacije „ Dragica Nikolić “, vrednih milion dinara.

Kompjutere je uručila lično predsednica Fondacije i bivša prva dama Srbije Dragica Nikolić, koja je rekla da je jedan od motiva za ovaj vredan poklon bila humanost samih gimnazijalica.

Ovde nas nije dovelo samo vaše znanje i uspesi vaših profesora i učenika, ovde nas je dovela i vaša humanost. Mi smo čuli da ste vi odustali od svog zadovoljstva da imate maturu i da ste svom drugu koji je bio bolestan pomogli, tako da eto iz tog razloga dolazimo upravo ovde. Ovom prilikom bih se zahvalila i našim prijateljima iz Kine koji su prepoznali našu želju da pomognemo deci iz Srbije i oni su nam upravo iz Kine doneli ove kompjutere. To je Crveni krst Kine iz Pekinga i Hong Konga i oni su danas ovde sa nama„, rekla je Nikolićeva, dodavši da je „jedan od najlepših projekata fondacije je upravo obrazovanje mladih“.

Zahvaljujući se na donaciji školi, koja je postala bogatija za 25 kompjutera najnovije generacije, direktorka Gimnazije Dragana Cvetanović rekla je da će njima opremiti dva kabineta za izvođenje nastave informatike i računarstva.

Naši gimnazijalci su do danas, na raspolaganju imali 55 računara koji su stari i više od 15 godina i to nam je umnogome otežavalo izvođenje nastave. Današnjom donacijom nastavni proces biće značajno unapređen, i učenici će brže dolaziti do željenog znanja, sigurna sam da je ulaganje u znanje i učenje najisplativije ulaganje u budućnost“, zaključila je direktorka.

U ime 759 gimnazijalica, govorila je učenica Dunja Gavrilović.

Nikolićeva će danas uručiti takođe 25 kompjutera Matematičkoj gimnazijin u Nišu

Presrećna što se prepoznaje važnost informatičkog obrazovanja i osavremenjenja školskog kabineta, nema budućnosti bez ulaganja u nove tehnologije. Poslednjih godina smo i sami svedoci toga, da se umesto uobičajenog pozdrava „Zdravo“, sve češće pozdravljamo pitanjem „Koja je wi fi šifra“, a to objašnjava koliko je život bez interneta i informatičkog obrazovanja postao nezamisliv„, rekla je ova elokventna učenica, zahvalivši se na donaciji Dragici Nikolić, direktorki škole i prvom čoveku Leskovca.

Dragica Nikolić sa saradnicima dočekana je u Leskovcu na najvišem nivou. Gradonačelnik Goran Cvetanović je zahvuljući se u ime grada ocenio da je obrazovanje je stub svakog društva, te da je leskovačka lokalna samouprava samo u ovoj godini izdvojila 520 miliona dinara za osnovne i srednje škole i za dečije vrtiće.

Ako uporedimo sa 2014. godinom, 110 miliona dinara više ulaganja u 2017. godini. Digitalna pismenost je osnova svakog napredovanja, socijalne komunikacije, ali i budućnost ove dece zbog onoga što ih očekuje u budućnosti i zbog posla koji treba da dobiju posle ovakve edukacije. Gimnazija je prepoznatljiva kao rasadnik vrednih, marljivih, pametnih osoba i svi znaju da je Gimnazija najteža srednja škola, ali svi oni koji žele nastavak na fakultetsko obrazovanje oni upravo idu u ovu školu„, istakao je Cvetanović, poželevši Fondaciji uspeh u daljem radu.

Inače, odgovorajući na pitanja, Dragica Nikolić je rekla da je njena fondacija za 4 godine postojanja prikupila i donirala oko 10 miliona evra.

Troškovi fondacije su minimalni, oni su iznosili nekih 0,5 posto, sada smo do 1 posto, fondacija po zakonu ima pravo na 30 posto troškova, mi nismo želeli da tu mogućnost iskoristimo, nego smo hteli svaki dinar koji smo dobili da podelimo onima kojima je najpotrebnija. Ove godine smo najviše radili na obrazovanju, opremili smo dosta škola gde smo radili ne samo same škole, nego i dvorišta, igrališta, parkove, dosta dece je prethodne godine čulo za fondaciju i dobilo neku pomoć„, rekla je predsednica Upravnog fonda Fondacije „Dragica Nikolić“.

Milica Ivanović/Emilija Mladenović

Pogledjate snimak na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/juGmedia/

 


Podeli:
 1. Draga gospodjo Milice Ivanovic. Mora da su vas zvali posto ste obrisali komentare( neke) koji spominju izdaju Kosova, i u vezi toga iskazanu sumnju da je radjen transfer novcanih sredstava. To je bilo ispod teksta gde se opisuje skupstinska predstava Dusana Cvetkovica Lesnjaka. Hvala i za ovo sto ste do sada imali hrabrosti da objavite. Nemojte ni ovo objaljivati. Ipak je najvaznije da sam ja udao tastu u Bajinu Bastu.
  0  0
  • leskovac je moj grad 13. septembra 2017., 2:41 pm

   Jel to neko napada na jugmediju, ili pogresno razumem. Pa posle se ljute kad Sergej Trifunovic kaze, zabole me za vase reforme i spominje nesto grobove.
   0   0
 2. Ova li jos izigrava „dobrotvora“. Idi bre zeno zaboravila si da stavis tursiju, a i ajvar nisi spremila.
  0  0
 3. Poštovana gospođo Ivanović, molio bih Vas da sa svojim saradnicima proverite da li su gimnazijalci,koji zbog svojih obaveza u drugim školama,(muzičkoj npr.)nisu mogli da sačekaju gospođu bivšu prvu damu, zaista danas dobili po dva NEOPRAVDANA izostanka!!!!! Nastava u gimnaziji u ovoj smeni počinje u 13.20, a ne u vreme obilaska gospođe prve dame!!
  0  0
 4. sve je to brze jace bolje
  0  0
 5. Ulaganje u znanje je jedina investicija koja se uvek isplati, a to su prepoznali i ljudi iz fondacije Dragica Nikolić. Lepo je videti da se danas ulaže u obrazovanje neuporedivo više nego ranijih godina i da obrazovni sistem više nije na marginama kao nekada.
  0  0
  • Lesnjak nije mafija 14. septembra 2017., 7:10 am

   Fondacija Dragica Nikolic je dosla glave, odnosno „ubedila“ Tomu Diplomu da se ne kandiduje na predsednickim izborima. Sve i svasta je pronadjeno u poslovanju fondacije i to sve i svasta zauzdalo je potpuno celu porodicu Nikolic.
   0   0
  • U obrazovanje bi trebalo da se ulaže sistemski, a ne preko nekakvih fondacija. Međudim, kad se začuje unutrašnji dijalog u stomaku botova, svašta će se napisati za jedan sa šuMkom i kaŠkavaljem …
   0   0
  • A sto Toma nije dosao da decu u poljoprivrednoj skoli ucu kako se pece rakija.
   0   0
 6. A mogla je i da pokaze ucenicima jos jedan njen uspeh, za one koji to ne znaju, diplomiranje na istom „fakultetu“, istog dana kada i njen suprug. To je nekako vrlo interesantno. Nadjite mi dav skolska druga, dva cimera da su diplomirala u istom danu.
  0  0
 7. …. је пример ученицима да човек може да успе у животу без икакве школе, знања и образовања.
  0  0
 8. Cuvam ovce kraj zelene jove, mene Toma ispred kuce zove. Lepa i dugogodinja ljubav. Nesto slicno ko Radasin i Radojka. Baskao i Radasin, oce Toma, ili mu izmislja Seselj.
  0  0

Comments are closed.