Ekstazi u aparatu za gašenje požara

Ekstazi u aparatu za gašenje požara
Podeli:

Na srpsko-bugarskoj granici, carinici su na graničnom prelazu “Gradina“, u saradnji sa policijom zaplenili preko 1,7 kilograma tableta ekstazija, zahvaljujući informaciji dobijenoj od BIA, saopštila je Uprava carine.

U saopštenju se navodi da je slučaj  otkriven kada je na ulazu u zemlju zaustavljen automobil „Škoda Fabia“ niških registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica državljana Srbije. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za kontrolu, odgovorili su da nemaju ništa i da su privatnim poslom boravili u Sofiji.


Detaljnim pregledom, u prtljažniku automobila je u priboru za prvu pomoć pored standardnog sadržaja, zavoja i flastera, pronađena i PVC kesa sa nešto više od 400 grama sintetičkog psihoaktivnog narkotika – tableta ekstazija žute boje sa natpisom „Dom Perignon“, dodaje se u saopštenju.
Upravo zbog toga je nastavljena dalja pretraga ostalih fabričkih šupljina automobila i opreme u njemu.

Prilikom pregleda boce za protivpožarnu zaštitu carinik je uočio, da je pritisak u njoj 0 bara, što je ukazivalo na to da je prazna.

Sumnju je pojačalo i njeno protresanje, pri čemu se čuo čudan zvuk koji svakako nije karakterističan za protivpožarni prah.

Ispostavilo se da je protipožarni aparat ispunjen sa preko 1.300 grama ekstazija žute i roze boje na kojima je takođe bio utisnut natpis „Dom Perignon“.

Drogu, automobil i dvojicu Nišlija, od kojih jedan ima 42, a drugi 47 godina preuzeli su policija i tužilaštvo u dalju nadležnost, kaže se u saopštenju.

Z.Panić


Podeli: