Film „Lutajuća srca“ na festivalu u Čikagu

Film „Lutajuća srca“ na festivalu u Čikagu
Podeli:

Dokumentarni film “Lutajuća srca” produkcijske kuće City Marketing Centar iz Niša, predstaviće se na prestižnom petom po redu “Srpskom filmskom festivalu” u Čikagu, a prvi put premijerno je prikazan pre godinu dana na Filmskim susretima u Nišu, i svedoči o nekim lepšim i srećnijim vremenima.

Producent ovog ostvarenja, Oliver Paunović, sa ostatkom svog stvaralačkog tima, postigao je upravo ono što je zamišljao, a to je da u 67 minuta filma, u gledaocima probudi najdublje emocije i vrati ih u najlepše dane naše prošlosti, kroz nostalgičnu priču o „veselim sedamdesetim“, kada su se cenile neke drugačije vrednosti, kada su vladali ljubav i zajedništvo, kada su umetnički sadržaji bili kvalitetniji i dugotrajniji, pišu Niške vesti.

Glavni akteri filma su upravo oni koji su i bili inspiracija za snimanje ovog dokumentarca, Spomenka Đokić, Milan Marković i Miroljub Jovanović, niški akustični trio koji je 70-tih godina 20.veka, bio jedna od najpopularnijih muzičkih grupa na prostoru bivše Jugoslavije.

„Radujemo se odlasku u Čikago jer nas najpre interesuje kako će film biti prihvaćen tamo, a posebno nas raduje činjenica da će nakon dužeg vremenskog perioda jedno niško filmsko ostvarenje učestvovati na ovakvom velikom i priznatom festivalu. Veliki je to korak za nišku produkciju koja je za sada iz naše kuće iznedrila četiri ostvarenja. Podižemo nišku produkciju i to je ono na čemu ćemo raditi i u narednom periodu.“ istakao je producent ovog filma Oliver Paunović, osnivač i vlasnik „City Marketing Centra“, portala „Niške vesti“ i „Srbija Vesti“.

Festival će biti održan od 29. novembra do 3. decembra u Ilinoisu, tačnije u bioskopu „AMC“ u Rouzmontu, a pored „Lutajućih srca“ koja su na program 1. decembra od 19 časova, biće prikazano još nekoliko srpskih filmova, ali će samo ovaj niški dokumentarac govoriti o Nišu i istorijskom uspehu njegovih stanovnika.

Sa režiserske strane film potpisuju Vladimir Ristić i Boban Rajković, a sa producentske Oliver Paunović, koji kaže da je ovo, treće po redu ostvarenje sa tematikom usko povezanom za grad na Nišavi, samo uvertira u naredne projekte produkcijske kuće City Marketing Centar, koja će se u budućnosti baviti i uspesima niškog glumca Desimira Stanojevića Deska, niškog muzičara Živojina Isakovića Čokalije, potom i niške rok grupe Daltoni i mnogih drugih Nišlija koje su ostavile veliki trag u srpskoj istoriji.

 

Do sada su snimljene priče pod nazivom „Moj city-Moj Niš“, „Stari Niš“, „Lutajuća srca“ i kao najsvežija „Hipi dolina“, koji su od 2014. do danas prikazane na sva četiri tradicionalna Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu.

Izvor: Niške vesti


Podeli: