POSLEDNJE ZBOGOM MOGUĆE VEĆ SUTRA

Gasi se signal Radio Leskovca

Najstariji elektronski mediji u Leskovcu neslavno završava svoj rad nakon 40 godina postojanja.
Gasi se signal Radio Leskovca
Podeli:

LESKOVAC – Proces likvidacije Radio Leskovca je počeo pre nedelju dana i signal ove medijske kuće stare 40 godina mogao bi već sutra da bude definitivno ugašen.

Po rečima stečajnog upravnika Slobodana Ranđelovića, čeka se samo trenutak kada će ovo javno preduzeće biti izbrisano iz registra Agencije za privredne registre.

„Odlučio sam da poštujem zakon i da odmah prestanemo da emitujemo program“, kaže za Jugmediu stečajni upravnik.

Radnici na ulicu

Radio_Leskovac

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je ranije obećavao da će pokušati da „zbrine“ preostale radnike ovog javnog preduzeća.

Jedanaestoro zaposlenih u Radio Leskovcu će u roku od 8 dana od gašenja signala ostati na ulici.

„Njima će biti uručeni otkazi čim preduzeće bude ugašeno. Ipak, potrebno jej da se uradi početni likvidacioni bilans pa ćemo neke od njih zadržati na privremenim poslovima od 30 dana kako bi nam pomogli da svedemo računicu. U pitanju su tehničke procedure“, objašnjava Ranđelović.

Novih 7 miliona za plate i poverioce iz gradske kase

Gradski većnici su na jučerašnjoj sednici odobrili dodatnih 7 miliona dinara za proces likvidacije JP Radio Leskovac. Taj novac je namenjen za regulisanje obaveza prema poveriocima ali i zaostale plate zaposlenih.

„Radnici nisu primili platu od jula prošle godine, a doprinosi su im samo delimično uplaćivani. To moramo da izmirimo u roku od mesec dana nakon što potpišu otkaze. Čak 60 posto od tih odobrenih sredstava, tačnije 4,5 miliona, otići će na njihove zarade. Ostalo prema poveriocima“, kaže Ranđelović.

Poverioci imaju rok od 120 dana da prijave svoja potraživanja, a stečajni upravnik nije želeo da u ovom trenutku kalkuliše sa ciframa koliko se njima zapravo duguje.

(Kraj) dum


Podeli:
 1. A Tanjug, radi li radi. I čini mi se da sve više priloga Tanjug-a pojedini mediji koriste u svojim informativnim emisijama.
  Teško da je zakon isti za Leskovački radio i omiljenu premijerovu novinsku agenciju.
  A vi Leskovčani zabijajte glavu u pesak kao da se ovakve nebuloze ne dešavaju u našem komšiluku.

 2. Patriotizam je za decu 1. marta 2016., 3:19 pm

  Kako može neko biti otpušten ako se gasi javno preduzeće. Javnom preduzeću je osnivač grad. Ako gasi preduzeće to nikako nije osnov za otpuštanje. Radnici bi morali da budu prerasporedjeni. Nikako otpušteni. Grad nije likvidiran već samo jedno preduzeće čiji je osnivač. Ovde se vrši velika nepravda prema ovim ljudima. Na njihovom mestu ja bih angažovao advokata.

 3. E ljudi na ulicu i ne bune se, a onaj slikar iz muzeja koga je ds doveo na vlast za vreme proslih izbora jos vegetira , kritikuje,pise po fejsbuku i unosi nemir. Da je radnik pa da ga razumemo, ali je obicna ameba, paramecijum koji nista ne radi-parazit!

 4. Mića Puzigaća 1. marta 2016., 7:55 pm

  Stečajni upravnik Randja ne ume da sastavi ni običan završni račun… Zemljo otvori se….

Comments are closed.