Grad Leskovac finansira 11 omladinskih projekata

Grad Leskovac finansira 11 omladinskih projekata
Podeli:

U prostorijama Kancelarije za mlade Leskovac danas je podeljeno jedanaest ugovora o finansiranju omladinskih projekata koji za cilj imaju promociju aktivizma i volonterizma.

Za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojena je suma od milion i po dinara, a novina u ovoj godini je da su za projekte mogli da konkurišu i parlamenti učenika i studenata srednjih i visokih škola.

Već četvrtu godinu zaredom grad Leskovac putem Kancelarije za mlade finansira ovakvu vrstu projekata i do sada je iz ove namene izdvojeno oko 4 miliona dinara.

„S obzirom na to da je veliki broj mladih zainteresovan za ovakve projekte grad Leskovac će nastaviti sa podržavanjem ovakvih projekata ali i sa svim programima koji za cilj imaju podršku mladima“, istakla je PR gradonačelnika Leskovca Aleksandra Stojanović.

 

Ispred Udruženja mladih „Logos“ prisutnima se obratio Milan Živković kako bi se u svoje i u ime svih udruženja i učeničkih parlamenata zahvalio na odobrenim projektima.

„Mi smo ranije kao neformalna grupa u mnogim projektima Kancelarije za mlade radili projekte na Hisaru, projekte u Osnovnoj školi „Kosta Stamenković“, u Osnovnoj školi „Bora Stanković“ u Bogojevcu i evo ove godine kao zvanično Udruženje mladih smo ponovo dobili projekat koji ćemo sprovoditi na Hisaru. Nadamo se da će i narednih godina grad podržavati mlade i volonterske projekte, kako preko Kancelarije, tako i preko drugih institucija“, izjavio je Živković.


Podeli:
  1. Da li se u Svajcarskoj, Nemackoj ili bilo kojoj drugoj razvijenoj drzavi gradonacelnici svakodnevo slikaju, sa decom, glumcima, sarenicom, pevacicama…?

Comments are closed.