Gradonačelnik najavio investicije od 2 milijarde dinara

Gradonačelnik najavio investicije od 2 milijarde dinara
Podeli:

Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, osvrnuo se na rad lokalne samouprave u 2017. godini i zaključio da je godina bila teška i za njega lično, puna izazova, ali je za ovu 2018. godinu najvio investicije vredne oko 2 milijarde dinara.

Gradsko rukovodstvo se, prema njegovim rečima, baziralo na to da se sredstva za mnoge, sada već realizovane projekte, dobije od eksternih finansijera, a pre svega preko ministarstava i u saradnji sa partnerima iz EU.

Na taj način su započeti mnogi projekti. Grad je imao izuzetnu saradnju sa Evropskim progresom, Ministarstvom privrede, Ministarstvom kulture, Ministarstvom prosvete i sa Ministarstvom građevine”, kazao je vranjski gradonačelnik.

Na tome se, kaže, neće stati.

U 2018. godini, naš grad će biti veliko gradilište jer se očekuje da se započnu investicije u vrednosti više od dve milijarde dinara”, kaže Milenković.

Imajući u vidu, kako kaže, da i u tekućoj godini, Vranje može da očekuje izvršne sudske presude i nasleđena dugovanja, aktivnost gradskog rukovodstva u 2018. godini biće bazirana na eksterne finansijere.

Kroz projekat „Gradimo zajedno“, u saradnji sa Ministarstvom privrede, Grad će krenuti u izgradnju dečjeg vrtića u naselju raška, kao i rekonstrukciju gradskih ulica”, najavljuje, između ostalog, najavljuje Milenković.


Podeli: