Grupa Roma kamenovala dvojicu mladića

Grupa Roma kamenovala dvojicu mladića
Podeli:

LESKOVAC – Grupa Roma noćas je kamenicama i palicama pretukla dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio teže, a drugi lakše povrede, potvrđeno je danas agenciji “juGmedia”.

Teže povrede zadobio je profesor D.K. (27), a lakše A.Đ. (21), dok je njihov drug  D.R. (24) prošao bez povreda jer je uspeo da pobegne.

Incident se dogodio pola sata posle ponoći na raskrsnici Svetoilijske i ulice Doktora Kašikovića, a mladić čije se povrede računaju kao lakše, bio je u nesvesti sve do dolaska ekipe Hitne pomoći.

U policiji je rečeno “juGmedii” da je do narušavanja javnog reda i mira došlo između većeg broja lica, te da je jedna osoba teže, a jedna lakše povređena.

“Sa Višim tužilaštvom se utvrđuju činjenice”, kazao je portparol Policijske uprave Boban Zdravković.

Prebijeni mladići su rekli da su preživeli pakao.

“Njih 30 nam je psovalo srpsku majku, pa kad smo ih pitali o čemu se radi, svi su kao po komandi jurnuli na nas. Dali smo se u beg, ali su nas stizale kamenice po telima. Mene su sustigli i palicom mi polomili prst, a na sličan način su onesvestili i mog druga. Mi smo bukvalno kamenovani, kao u srednjem veku”, ispričao je D.K.

Policija je, prema saznanjima “juGmedie” celu noć privodila i saslušavala i napadače i žrtve.

Privedeno je desetak pripadnika romske nacionalnosti koji nisu negirali incident, ali su ispričali da su bili isprovocirani, te da su tri mladića srpske nacionalnosti pretili noževima.

D.K. je u izjavi “juGmedii” negirao te navode.

“Niko od njih nema ni jednu ogrebotinu, a mi smo u modricama, a da ne pričam o poniženju koje smo doživeli”, bio je ogorčen D.K.

Ovo je samo još jedan u nizu incidenata između mladih Roma i Srba u Leskovcu.

(Kraj


Podeli: