Hirurški blok gotov do 2019-te

Šef Delegacije EU , Sem Fabrici, obišao je  radove na završetku hirurškog bloka bolnice u Vranju i izrazio nadu da će rokovi  za završetak ovog modernog zdravstevnog objekta biti ispoštovani,  za koji za koji je EU izvdojila 2.8 miliona evra.

On je tok prilikom rekao da je Evropska unija  ponosna što se njeno ime vezuje za projekat koji čini nešto u korist ljudi.

,,EU je ponosna što učestvuje u realizaciji ovakvog projekta, koji će koristiti građanima. Poreski obveznici EU izdvajaju godišnje za Srbiju iznos od 200 miliona evra, kako bi pomogli u dostizanju evropskih standarda. Veoma sam zadovoljan što deo tih sredstava odlazi za grad Vranje i za rekonstrukcuiju ovog bloka “, rekao je Fabrici.

Gradonačelnik  Vranja Slobodan Milenković,  podsetio je da su zahvaljujući sredstvima Evropske unije, Vlade Srbije i Vlade Švajcarske, juna ove godine nastavljeni radovi.

Očekujemo da će radovi biti završeni u narednih dvanaest do četrnaest meseci i da će grad Vranje, ali i ceo Pčinjski okrug dobiti objekat kakav je primeren i neophodan u 21. veku. Veoma sam zahvalan EU na sredstvima koje je opredelila za završetak ovog kapitalnog objekta“, dodao je Milenković.

Izgradnja ovog bloka počela 2002. godine, ali  je zbog nedostatka finansijskih sredstava prekinuta  10 godina kasnije. Za to vreme istekla je garancija pojedinim mašinama, a umesto jednog ulaza i izlaza za pacijente , zbog evropskih standarda to će morati da se promeni.

Milan Zdravković