HIT METODA PIROĆANACA: Zabetonirali rupe u drveću da ih spase od truljenja

HIT METODA PIROĆANACA: Zabetonirali rupe u drveću da ih spase od truljenja
Podeli:

Šupljine u drveću širom Pirota su zabetonirane, a objašnjenje komunalaca je da zaustavili nihovo dalje truljenje.

Izvršna direktorka zelenila, pijaca i groblja u Pirotu Nadežda Avžner izjavila je za Blic da vode računa o drvoredu na gradskom šetalištu i svake godine primenjuju određene mere, s obzirom na to da je u pitanju drveće koje je staro i više od 50 godina.

Na punjenje cementom šupljina u drveću smo se odlučili kako bi zaustavili truljenje, ali i smanjili rizik po okolinu. Punjenje cementom šupljine u drveću je jedna od mera pomoću koje ćemo zaštititi drvo da se ne sruši prilikom neke oluje“, objašnjava Avžner, koja je inače završila Šumarski fakultet u Beogradu.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica objavila je fotografije na svom Fejsbuku na kojima se vidi kako su rupe, koje se prirodne prave na stablima drveća, zabetonirane i poručuju da je zbog ovoga učinjena šteta živim bićima, odnosno insektima, pticama, slepim miševima koji su ostali bez svog doma.

Nedostatak logike ne može se nadomestiti nekakvom diplomom. Da je ovakav filozofski zaključak potpuno na mestu uveravaju…

Posted by Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije on субота 31. март 2018.

Komunalci kažu da u šupljinama drveća nisu našli nikakva gnezda životinja, a da su ih našli sigurno ih ne bi uništili.

Društvo za zaštitu ptica u Pirotu je postavilo oko 700 kućica za ptice i mi to nismo dirali, niti ćemo to ikada uraditi“, tvrdi Avžner.


Podeli: