OMILJENI JAVNI TOALET LESKOVČANA

Ispod mosta ništa novo (FOTO)

Leskovac ima 60.000 stanovnika, a sa okolinom oko 150.000. Ipak, ako se nađu na ulici ili u parku jedina mesta gde mogu da pronađu toalet su privatni restorani.
Ispod mosta ništa novo (FOTO)
Podeli:

LESKOVAC – Najomiljenije mesto Leskovčana za obavljanje fizioloških potreba je most u centru grada kod glavne pošte, a gradom se sa tog mesta širi smrad urina.

Samo za pola sata, omiljeni „mokri čvor“, zid ispod mosta, pored stepeništa za spuštanje na kej, upotrebilo je petnaestak sugrađana koje je uslikao novinar Jugmedie, a među njima je bilo i „dama“, pa smo ipak odlučili da njihove fotografije ne objavljujemo.

U jednom trenutku je vrelo kao u košnici, pa se prilikom obavljanja nužde čekao red.

Za Leskovac ne može da se kaže da nedostaju javni toaleti, ali je problem u tome što većina građana i ne zna gde se oni nalaze kao i da su u funkciji.

most 2

Potpuno besplatni WC, koji održavaju radnici JKP „Komunalac“ svakodnevno funkcioniše u prolazu ispod Televizije Leskovac, a drugi, veći, radi u centralnom gradskom parku, samo što je iznad njega sagrađen hotel, restoran i kafić „ABC“, koji je nakon dozvole za gradnju potpisao ugovor sa lokalnom samoupravom da će isti i održavati.

Ipak, da bi došli do ovog javnog toaleta, morate proći kroz kafić pomenutog ugostiteljskog objekta jer su vrata na glavnom ulazu konstanto zaključana, što dovodi građane „kojima se žuri“ u zabludu da ovaj WC ne radi.

Sam Leskovac ima 60.000 stanovnika, a sa okolinom oko 150.000. Ipak, ako se nađu na ulici ili u parku jedina mesta gde mogu da pronađu toalet su privatni restorani.

To im očigledno ne smeta da „obeleže“ svoja improvizovana mesta za obavljanje nužde. Ponavljamno, omiljeno mesto je na keju ispod mosta.

(Kraj) dum


Podeli:
Označen sa
 1. 1. Sistemski rešite problem javnih toaleta. Nek se ALER uključi, oni ionako ne rade ono za šta su formirani. Nek se bave time.
  2. Bez odlaganja narediti vlasniku Kafića-restorana-hotela ABC da omogući nesmetani pristup javnom toaletu „sa ulice“.
  3. Kad se prethodne dve stavke reše, krenuti sa rigoroznim kažnjavanjem onih koji nuždu vrše na javnoj površini.

  Problem je lako rešiv, u tri tačke.

 2. pa neka novinar jugmedije istrazi zasto su glavna vrata uvek zakljucana i nek napravi reportazu o tome pa mozda i bude nesto a ne ovako usrase nam grad

 3. A „wc“ pored zeleznicke stanice? Mislim da ste i to trebali da pomenete, tamo je jos gora situacija nego ispod mosta

 4. Sevdin komšija 30.03.2016., 10:17

  Najposećeniji i najatraktivniji je WC otvorenog tipa u cenru grada ispod bivšeg „Visećeg mosta“, na par metara od mlečne pijace, uz dodatak kontejnera koji su uvek prepuni, pasa lutalica, sumnjivih likova – naročito subotom. Komunalna, doduše stalno prolazi tuda, ali izdleda da „obrnu“ krug kao na Luna Parku, i kupe po koju namirnicu.

 5. o ovome se prvi put pricalo pre 4god i do dan danas nista, mislim da treba jednom za svagda da se resi.
  https://www.youtube.com/watch?v=AK1giYhrUb4

 6. Pa ako ABC drzi zakljucan javni wc to trebaju odgovorni za taj wc resiti. Nemoze jedan kafic da drzi zakljucan javni wc. ali ocigledno se sve moze ovde. Gde ljudi da idu inace, naravno da mora da se snalaze…Uzas.

 7. Nije bitno gde se nalaze javni toaleti, oni koji koriste mesta ispod mostova i haustore stambenih zgrada to rade jer su nevaspitani i jer ih niko zato ne kažnjava. Ali rešenja ima, samo je potrebno da sledeći tekst pročitaju nadležni: http://www.sciencealert.com/a-german-city-is-using-hydrophobic-paint-to-splash-public-urinators-with-their-own-pee

 8. Ispitati vezu izmedju rukovodioca grada i vlasnika kafica hotela i restorana ABC?!Kako je moguce da besplatni WC bude zakljucan,a potpisan je UGOVOR sa lokalnom samoupravom grada???Isto tako preispitati zasto prvi covek grada stiti ovog biznismena,zbog cega je on toliko povlascen u odnosu na ostale privatnike?!!!

 9. Sajt mojainicijativa.com je odlična stvar za rešavanje ovakvih i sličnih problema. Svako može da prijavi šta mu smeta.

Comments are closed.