Javna rasprava opštine Pantelej o medijskim projektima

NIŠ/PANTELEJ – Informisanje gradjana o školskom i amaterskom sportu i o aktivnostima ljudi koji se bave starim zanatima, samo su neke od tema koje bi trebalo da budu sastavni deo konkursa za medijske projekte Gradske opštine Pantelej, mišljenje je predstavnika nevladinih organizacija i udruženja gradjana izrečeno na današnjoj javnoj raspravi koju je organizovala ta opština.
Drugu godinu zaredom GO Pantelej ispoštovala je zakonsku obavezu i organizovala javnu raspravu, a sa ciljem da se do tema za medijski konkurs stigne kroz dijalog sa udruženjima gradjana i nevladinim organizacijama.
„Nadamo se da će se mediji i naredne godine, kao i ove godine baviti širokim spektrom tema sa područja opštine Pantelej“, istakao je Milosavljević na javnoj raspravi održanoj u Medija i reform centru.
On je podsetio da je GO Pantelej za 21 medijski projekat ove godine izdvojila 1,9 miliona dinara.
pantelej_opstina
„Izmedju ostalog, finansirani su medijski projekti koji su se bavili temama značajnim za unapredjenje poljoprivrede, unapredjenje turizma. Bilo je i tema koje su podsticale žensko preduzetništvo na ruralnom području i osnaživale manjinske zajednice“, istakao je Milosavljević.
Šef kabineta Gradske opštine Pantelej Dragana Mihajlović kazala je da će konkurs za medijske projekte ove opštine najverovatnije biti raspisan krajem godine i trajaće 30 dana.
„Raspisivanje konkursa uslovljeno je informacijom o iznosu para koje će nam grad Niš naredne godine transferisati. Onog trenutka kada budemo imali informaciju o budžetu kojim ćemo  raspolagati raspisaćemo konkurs“, rekla je Mihajlović.
Ona je podsetila da je Gradska opština Pantelej putem interneta pozvala sve gradjane da dostavljaju svoje predloge za teme koje su od interesa za lokalnu zajednicu, kako bi najbolje od njih bile uvršćene u konkurs za medijske projekte.
Biljana Ljubisavljević

 

2 прилога