Još jedan ruski klasik na sceni leskovačkog Narodnog pozorišta

Nakon više puta nagrađivanog „Galeba“, Narodno pozorište Leskovac kreće u novo ambiciozno oživljavanje još jednog klasika najvećeg ruskog dramskog pisca na daskama koje život znače, Antona Pavloviča Čehova, a koje će u junu zatvoriti ovu pozorišnu sezonu.

Reč je o predstavi „Višnjik“, koja je ujedno i poslednje napisano delo ovog pisca, a koje će oživeti ansambl od 12 glumaca, okupljenih već od polovine ovog meseca da udahnu život likovima ove drame u četiri čina.

Obaveza je jednog ozbiljnog teatra, kakvo je leskovačko Narodno pozorište, da u svom repertoaru ima barem jedan klasik“, kaže direktor pozorišta Stnisalv Grujić.

Pored njega u predstavi, koju postavlja šabački reditelji i glumac Ivan Tomašević, igraće i Maja Janković, Nataša Stanković, Petra Dimitrijević, Dragan Boža Marjanović, Filip Radivojević, Ivan Janković, Suzana Grujić, Mina Cocić i gostujući Uglješa Spasojević, sam reditelj Ivan Tomašević i Aleksandar Trmčić.

Kako saznajemo, ovo će biti poprlično skupa predstava kakvu i zalužuje leskovačka publika.

Galeb je Leskovcu pre par godina doneo i dve glumačke nagrade na festivalu „Joakim Vujić“, a ništa manje se ne očekuje ni od „Višnjika“, čija je premijera, okvirno, zakazana za 15. jun.

„Višnjik“ počinje kao komedija, ali se na kraju može videti, karakteristično za autora, sjedinjavanje komičnog i tragičnog.