JUBILEJ Na 40. koloniji “Vlasina” 10 slikara

JUBILEJ Na 40. koloniji “Vlasina” 10 slikara
Podeli:

Destoro slikara iz Srbije iz Bugarske od danas pa do 27. avgusta stvaraće umetnička dela na likovnoj koloniji “Vlasina”, koja ove godine obeležava i vredan jubilej – 40 godina postojanja.

Slikari su danas primljeni kod gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, koji im je poželeo druženje i da svoje vizije realizuju na slikama.

Vlasina uvek inspiriše, posebno zalazak sunca”, kazao je.

Četiri decenije ove likovne kolonije su dug period, a grad je sve vreme podržavao i podržavaće njeno održavanje.

Kultura i umetnost obogaćuju našu svakodnevnicu i daju dušu svakom gradu. Zato nastojimo da leskovačkoj publici pružimo kvalitetne kulturne sadržaje i da istovremeno stvaramo mogućnosti da mladi, ali i već afirmisani umetnici stvaraju u našem okruženju, da doprinosemo jačanju kulturnih veza, kako među gradovima, tako među državama”, nagalsio je Cvetanović.

Ljiljana Bulatović iz Beograda, rekla je da ova kolonija, zbog svoje tradicije, ali i sam grad Leskovac, zaslužuju podršku ministarstva kulture.

Mi smo započeli nešto što je viši standard, koji zahteva i pomoć Ministarstva kulture”, kazala je i obećala da će sama napraviti program kojim bi se konkurisalo za podršku ministarstva, “koje podržava jako mali broj kolonija”.

Ova kolonija se odvija u okviru Leskovačkog kulturnog centra, čija je direktorka Sanja Conić obećala danas izložbu radova sa ove, ali i sa prethodnih kolonija.

Leskovački kulturni centar je pravi centar kulture grada Leskovca. Imamo različite programe koji obogaćuju kulturni život Leskovca”, zaključila je Conićeva.

Milica Ivanović


Podeli: