Kraj gimnazijskog doba, Sreten Živković đak generacije, više od polovine odlično

Kraj gimnazijskog doba, Sreten Živković đak generacije, više od polovine odlično
Podeli:

U prisutvi roditelja i profesora, danas su uručene diplome maturantima  Gimnazije „Stevan Jakovljević“ u Vlastincu. Od srednjoškosskih klupa tako se oprostio 101 svršeni gimnazijilaca, među kojima je đaka generacije proglašen je Sreten Živković, učenik 4/4 odeljenja.

U ime škole prisutne je pozdravio direktor Živan Šušulić poželivši maturantima puno uspeha u daljem školovanju.

Želim vam da upišete željene visoke škole i fakultete. Siguran sam da će se mnogi od vas pridružiti hiljadama fakultetksi obrazovanim  građanima Srbije, koji su nekad bili učenici naše gimnazije. Ove godine imamo  101 maturanta, od toga je 63 sa odličnim uspehom, a 32 su nosioci Vukove diplome i drugih specijalnih prizanja”, poručio je dirktor Šušulić.

Đak generacije Sreten Živković je tokom četvorogodišnjeg školovanja ostvario republičke nagrade iz informatike, matematike i engleskog jezika. Za svoje uspehe dobio je Oktobarsku nagradu Opštine Vlasotince kada je bio druga godina gimnazije.

Meni je čast što sam bio učenik Gimnazije, jer sam ovde mogao da učim ono što volim, zato bih hteo da zahvalim profesorima i direktoru. U školi sam dosta naučio o programiranju i to nastavljam na studijama. Polagaću prijemni na nekoliko fakulteta, ali svako se dalje bavim informatikom”, izjavio je Sretan Živković.

Određeni su najbolji učenici za svako odeljenje.

Najbolja u odeljenju 4/1 je Katarina Gavrilović koja planira da se bavi novinarstvom u Beogradu. Njen drugarica i imenjakinja Katarina Ilić 4/2 polagaće prijemni na Fakultetu zaštita na radu u Nišu, a Kristina Rančić 4/3 na Elektronskom fakultetu u Nišu.


Podeli:
  1. Честитам, ђаку генерације Сретену Живковићу. За успех остајем без коментара.

Comments are closed.