Leposavić i Lešak za Preševo i deo Bujanovca?

Leposavić i Lešak za Preševo i deo Bujanovca?
Podeli:

Kosovska strana planira da “pogura” ideju razmene teritorija sa Srbijom, piše “Koha ditore”, a prenosi “Telegraf”.

Izvori lista “Koha ditore”, bliski ovim dešavanjima, naveli su da je opcija da se severne opštine Kosova  Leposavić zajedno sa Leškom – razmene sa Preševom i jednim delom Bujanovca.

Predsedništvo Kosova je odbilo da se izjasni, dok jeHaradinajev kabinet ovu opciju ocenio „neistinitom“.

O Preševskoj dolini za briselskim stolom?

Za američku ambasadu je važno da „Kosovo pronađe svoje ciljeve u dijalogu“, a Nemačka je protiv ideje razmene.


Podeli:
 1. Presevska dolina za Lesak, ne hvala.Ubuduce ovakve vesti i inicijative A.V. tretirati kao atak na suverenitet RS i kaznjavati u skladu sa Ustavom RS.Ne zaboravimo da je Briselski sporazum flagrantno krsenje Ustava i da jos niko nije uhapsen….

  11
  1
 2. Kosovo je, hteli to da priznamo ili ne, davno izgubljeno. I nije braćo kriv Vučić. Kriv je za penzije, kriv je za mnogo šta, ali ruku na srce nije kriv za Kosovo. Ta tragedija počela je davno još za vreme komunista, polako, dozirano, nastavljena raspadom Jugoslavije i lošim potezima Miloševića, lošim političkim potezima. Onoga momenta kada se vojska povukla, znao sam da je Kosovo izgubljeno. Jer kada nema tvoje vojske nema ni naroda. Pokušao je Đinđić i naišao na zaveru EU i Amerike, pokušao Tadić, ništa. I ovaj pokušava ali naša pozicija u svetu je i dalje loša. A iza svega toga stojimo mi, mi Srbi kao narod. Zašto naša migracija ne pomogne u lobiranju kao šiptarska? I oni se međusobno svađaju ali kada je nacionalni interes u pitanju svi isto delaju.

  8
  6
  • nacionalno vaspitanje 3. avgusta 2018., 2:50 pm

   Nema, bojim se tu puno toga da se prica. Jedino je celovita SFRJ garantovala da ce AP Kosovo trajno ostati u sastavu SR Srbije, al’ nije imao ko da fantazira o Karlobagu, Karlovcu, Ogulinu i Virovitici. Rasturanjem drzave, za koju je srpski heroj Gavrilo Princip dao svoj zivot i u kojoj su svi Srbi bili na okupu i fantaziranja, tipa „Srbija do Tokija“, se placa vec decenijama i placace se jos toliko. To sto aktivni ucesnik gore navedenog sada spasava sta se spasti moze je tragikomicno, ali vaspitno i za nauk. Za subotu zakazao Sednicu naconalnog saveta za bezbednost. O cemu li ce se na toj sednici trabunjati verujem da i sam Vucic nezna. Ali dobro plata ce biti 500 evra.

   4
   1
 3. Јужна пруга 30. jula 2018., 2:51 pm

  Само највећи мрзитељ и непријатељ Србије и Срба би могао да прихвати овако нешто. П.С. Лешак са још неколико места је тек средином педесетих одлуком комунистичких функционера припојен Косову.

  9
  1
 4. veteran bez dnevnice 6. avgusta 2018., 11:21 am

  Ono što me raduje je to što vidim da su svi AV&SNS botovi zdušno stali kao jedan u odbranu Kosova i Metohije i srpskog življa dole, te da će se, zlu ne trebalo, u slučaju mobilizacije vrlo rado odmah odazvati i poći u rat. Mislim, verujem da znate da ste prvi na tom spisku? Haj’te vi, samo napred, mi veterani ćemo odmah za vama.

Comments are closed.