Leskovačka biblioteka obeležila Nacionalni dan knjige

Leskovačka biblioteka obeležila Nacionalni dan knjige
Podeli:

Povodom Nacionalnog dana knjige danas je u leskovačkoj Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović”, priređena literarna radionica za decu “Savršenstvo knjige”, za mališane iz vrtića “1001 radost”.

Pored dece iz vrtića, učesnici radionice bili su i učenici bibliotečke sekcije Osnovne škole “Vasa Pelagić”.

Cilj radionice bio je da se pruži dodatni implus kulturi čitanja i na taj način afirimiše knjiga kao nezaobilazni segment našeg obrazovanja, kulture i informisanosti, i biblioteke kao bazične ustanove kulture.

Nacionalni dan knjige se obeležava u svim bibliotekama u Srbiji, a ustanovljen je 2015. godine.


Podeli:
 1. Dečica su naše blago. Treba raditi na tome da znaju da čitaju. Verujem da lokalna samouprava sa dr Goranom Cvetanovićem na čelu radi pravu stvar i da omladina u ovoj vlasti može imati pozitivnog uzora.
  0  0
  • Pored čitanja, naučite ih da igraju šah. Da znaju da igraju i sa topa i sa damu.
   0   0
   • Naučili su „igrat“ šaha, sada ih učimo Ne ljuti se čoveče simultanku. Ako ne daj bože botovi postanu da steknu veštinu neljutenja. Bot, što da ne…Zanimanje ko i svako drugo.
    0    0
  • Naravno, svak8a osoba muškog pola koja je „isprdela“ poneko dete zaslužna je za omladinu. Ja imam troje sa dve gospođe, muku svo troje mučimo al za knjige sem onih obaveznih nemamo.
   0   0
 2. Душан Дојчиновић 28. februara 2018., 3:17 pm

  Срећан дан :Библиотеке Србије.Да Вас само срећа прати!!!
  0  0
  • Prepodobna Savka & Mati Lidija 28. februara 2018., 5:20 pm

   Vi, Dojčinoviću crnotravskog porekla, zagrejte tronožac i napišite ako ne pesmu, ono- barem jedan haiku bez podrške Centra za ekonomiku kuvanja i druženja uz poeziju i Maćehe Crkve.
   0   0
 3. Nesto vam,vladajuca stranko,ne vidim onu reprezentativnu direktorku.Ako je suditi po vasim kadrovskim potencijalima spremate opet nesto reprezentativno i megatrendovsko.
  0  0
 4. Ovaj komentar 90. Je krajnje drzak
  0  0
 5. Bitno je da biblioteka radi, a ko ce biti direktor to nama roditeljima nije vazno..
  0  0

Comments are closed.