Leskovački osnovci odlaze na Evropsku juniorsku informatičku olimpijadu

Leskovački osnovci odlaze na Evropsku juniorsku informatičku olimpijadu
Podeli:

Veljko Toljić, učenik osmog razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ Leskovac  osvojio je zlatnu medalju, a Miloš Kostić, takođe učenik osmog razreda ove škole  srebrnu medalju na Srpskoj informatičkoj olimpijadi koja je održana 13. maja u Računarskoj gimnaziji u Beogradu.

Ovim uspehom Veljko je postao član reprezentacije Srbije, i predstavljaće našu državu, naš grad i naravno našu školu na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi od 26. jula do 1. avgusta u Kazanju (Rusija), kao i na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Rumuniji.

Velikom uspehu učenika doprineo je rad nastavnika informatike i računarstva Stevice Jankovića

Učenici OŠ „Vožd Karađorđe“ Leskovac poslednjih godina beleže nagli porast broja učenika koji učestvuju na republičkim takmičenjima. Ove školske godine broj pojedinačnih plasmana je 34 (matematika, hemija, srpski jezik, istorija, informatika, fizičko vaspitanje, engleski jezik, tehničko i informatičko obrazovanje…).

Ovo je najveći uspeh učenika OŠ „Vožd Karađorđe“ Leskovac do sada, ali i najveći uspeh učenika osnovnih škola iz Leskovca na zvaničnim takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete.


Podeli:
  1. Bravo momci! Svaka cast profesoru. Ocigledno da jos uvek postoje entuzijasti medju profama u Leskovcu, takodje i profama koji imaju znanja koja mogu i znaju da prenesu. Steta je po Leskovac sto ce ovi momci doci u Beograd da studiraju Pmf ili Etf, ne daj boze Fon, a sreca je po njih sto ce takodje napustiti palanku Leskovac, jer za njih nema posla niti buducnosti u dolini motaca kablova i partijskog zaposljavanja.

    8
    1

Comments are closed.