Leskovčanin sa presađenim srcem istrčao polumaraton od 10 kilometara

Leskovčanin sa presađenim srcem istrčao polumaraton od 10 kilometara
Podeli:

Tridesettrogodišnji Leskovčanin Miloš Nikolić  uspeo je da u nedelju istrči polumaraton od deset kilometara i pored toga što ima transplantirano srce.

Miloš je pre dve godine dobio novo srce u AKH klinici u Beču, iako su mu naši lekari rekli da mu transplantacija uopšte nije potrebna.

Nikada se nisam pripremao za maraton, ali sam odavno imao neku želju. Ne klasičnu, da istrčim maraton, već mi je nešto iznutra govorilo da to uradim. Još dok sam ležao u bolesničkoj sobi u Beču, kroz prozor sam gledao njihov maraton. I tada sam prvi put poželeo da trčim. To, ipak, tada nije bilo moguće“, objašnjava Miloš.

Ipak, kako objašnjava, nije trčao svih deset kilometara, već je pri višim usponima morao da hoda. Ali, tih deset kilometara pali su pod njegovim nogama. Uspeo je i došao do cilja.

Rekli su mi da neću uspeti, a ja sam im govorio uvek isto – da ne mogu da odustanem”, ističe ovaj mladić.

Miloš je u žižu javnosti dospeo pre tri godine kada je dr Miljko Ristić, koordinator za transplantaciju i bivši direktor Kliničkog centra Srbije (KCS), javno pozvao da se obustavi akcija prikupljanja pomoći za mladića, uz tvrdnju da on nije kandidat za transplantaciju i da može sasvim normalno da živi.

Srce za Milošev osmeh

Ipak, zahvaljujući upornosti njegove majke Nade, Miloš je samoinicijativno otišao na AKH kliniku u Beču da bi potražio drugo mišljenje.

Odmah pošto je primljen u bolnicu, Milošu je stalo srce. U naredna dva dana to se desilo još tri puta, ali su bečki lekari svaki put uspeli da ga vrate u život. Aritmije i tahikardije koje je imao bile su jake. Nije mogao ni iz kreveta da ustane. Lekari su tada odlučili da ga stave na listu, ali kao hitnog pacijenta i u roku od sedam dana nađeno je srce za Miloša.

Taj 27. oktobar, kada je dobio novu šansu za život, danas Miloš slavi kao svoj drugi rođendan. Prvi će proslaviti za dva dana.


Podeli:
 1. Kako moze da bude polumaraton od 10km?

  6
  1
 2. Pa ultra maraton ti je 30 km, 10km je trecina, ne znam!?

  1
  2
 3. Ja ni bi ni kilometar mogao da pretrčim i to sa svojim srcem.
  Bravo za ovog dečka.

 4. Ponovo „naši“ nadobudni doktori !
  Da li se je dotični doktor barem izvinio, zbog „nije ti ništa“ i „živećeš normalno do kraja nedelje… pardon života“ !
  Ne samo što se nije izvinio već i dalje živi u svom narcisoidnom ubeđenju da je bio u pravu.
  Lekari koji nisu otišli iz Srbije, ne računam one stare doktore, diplomirali u Beogradu u vreme SFRJ, su uglavnom ne stručni I NEMAJU POJMA a oni koji su stručni su puni sebe i nemaju ni malo etike, izuzecima SVAKA ČAST !
  U zadnjih desetak godina u Leskovačkoj bolnici ima samo dve dijagnoze-konstatacije: „NIJE TI NIŠTA i ŠTA STE ČEKALI DO SADA“ !!!

  2
  1

Comments are closed.