U Leskovcu i Lebanu dvorišta i oranice pod vodom

U Leskovcu i Lebanu dvorišta i oranice pod vodom
Podeli:

Usled naglog topljenja snega i padavina, u dvadesetak mesnih zajednica potopljena su dvorišta i oranice, a najkritičnije u selima Vlase i Gornje Trnjanje.

Na tim lokacijama smo angažovali skip, rešili smo i taj kanal, tako da je sada pod kontolom. Videćemo šta će dalje biti“, kaže za Jugmediu gradski većnik Dejan Cakić, zadužen za vanredne situacije.

Objašnjava da su u pitanju oborinske vode koje se javljaju tokom topljenja snega sa planina, ali da su 4 ekipe Civilne zaštite na terenu  i da se stanje prati.

Za sada je situacija pod kontolom, kiša je prestala da pada, pa se nadam da će tako ostati do kraja dana“, istiće Cakić.

Pertate

Slično je stanje i u Lebanu gde se u donjem delu opštine na više mesta izlila Jablanica i poplavila njive i plastenike. Jablanica je dostigla i veliki novi u leskovačkom selu Vinarce i mestimično se izlila.

Vinarce

Na desetine oranica poplavljeno je i u leskovačkom naselju Ančiki, javljaju nam čitaoci.

Fotografije su zabeležene na njivama pored starog auto puta, a čitaoci nam tvrde da se izlio kanal koji vodi ka naselju Bobište.


Podeli:
 1. Upozorenje dok ne bude bilo kasno 4. marta 2018., 3:44 pm

  Hitno je potrebna pomoc u Turekovcu. Niko ne reaguje. Ljudi koji stanuju pored Jablanice ni ove noci nece mirno spavati. Samo par kamiona peska da naprave bedem.
  0  0
 2. Ne bre narode moj neumni puni i dalje kanali i reke s đubre, šut i ostali otpad organski i neorganski. Ima priroda sve da ti vrati i to s kamatu.
  0  0
 3. Naslovna slika vam je iz Velikog Trnjana, a ne Gornjeg ….
  0  0

Comments are closed.