Makedonci u Leskovcu svoji na svome

Makedonci u Leskovcu svoji na svome
Podeli:

Makedonci su prihvaćeni na način koji je dostojanstven i svi zajedno doprinose građenju dobrosusedskih odnosa naše dve bratske države, kazao je juče u Leskovcu ambassador Makedonije u Srbiji Vasko Grkov.

On je prisustvovao obeležavanju Ilindena, nacionalnog praznika Makedonije, koje je ova nacionalna manjina u gradu na Veternici obeležila u Leskovačkom kulturnom centru.

“ Mi smo dve zemlje koje imaju zajedničku prošlost, ali i koje imaju zajednički put u budućnost. I jedni i drugi težimo ka članstvu u Evropskoj uniji i nadam se da će veoma brzo doći momenat kada će obe naše zemlje, ali i čitav region biti deo te zajedničke Evrope za dobrobit pre svega mladih, ali i svih nas”, poručio je svojim sunarodnicima Grkov.

Pristune je pozdravio  i predsednik Skupštine grada Leskovca Aleksandar Đurović koji je naglasio da grad Leskovac puno pažnje posvećuje ljudskim i manjinskim pravima, kao i politici međusobnog poštovanja, razumevanja i uvažavanja različitosti.

U Leskovcu živi oko 450 Makedonaca, koji su pravi primer dobre integracije. Želim im da i ubuduće budu aktivni učesnici lokalnog javnog života“, poručio je on.

Ilindenski dani organizovalo je Udruženja građana makedonske nacionalne manjine Jablaničkog okruga „Ilinden“, a finansirani su od strane lokalne samouprave.


Podeli:
 1. Ilinden praznik makedonaca.

  5
  4
 2. Krajincanin 10.08.2018., 14:50

  Makedonija je stara juzna Srbija, a Makedonci su kao nacija priznati tek 1945. godine, pa stvorio ih Broz, istorijska cinjenica kao i Crnogorce. Neka kaze neko da to nije istina.

  5
  4
 3. Možda su svoji ali nisu na svome , nego na srpskoj zemlji u Leskovcu.

  2
  1
 4. CamilaFuentes 14.08.2018., 18:30

  Informacije se mogu koristiti i u cilju pružanja lično prilagođenog iskustva u korišćenju portala, informacija vezanih za nove proizvode i usluge, specijalnih ponuda, kao i drugih sličnih informacija. Poštovanje ličnih informacija. Titan Gel prepoznaje i poštuje važnost odgovorne upotrebe podataka prikupljenih putem portala, proizvoda i usluga. Titan Gel Risk Management Solutions će poštovati vaša prava po pitanju pristupa, ispravki i uklanjanja vaših ličnih informacija. http://titangel-in-serbia.com/ Terapeutska masaža, kako u ustanovi, tako i u kuću, ali pre toga morate da prođe kroz sveobuhvatan opis specijalista. Imajte na umu da mnogi moderni momci ne žele da se o ovom lečenju, uzimajući u obzir masaža prostate je nešto zazornыm kao i nenormalno.

Comments are closed.