Marija Cvetković: Ne plašim se rasprava o mojoj smeni

Marija Cvetković: Ne plašim se rasprava o mojoj smeni
Podeli:

Predsednica Skupštine opštine Gadžin Han tvrdi da se ne plaši zahteva opozicije za njenu smenu i navodi da će na Zadušnice odbornici morati, kako je rekla, dobrano da obrazlože takav zahtev.

Trećina odbornika lokalnog parlamenta u Gadžinom Hanu podnelo je zahtev za vanredno zasedanje Skupštine opštine sa  zahtevima za razrešenje predsednice tog tela Marije Cvetković, a interesantno je da će se o tome raspravljati u subotu 26. maja, na Zadušnice, što opozicija smatra pokušajem da se izbegne obezbeđivanje kvoruma i rasprava po ovim tačkama dnevnog reda.

Ja ne bežim od rasprave o mojoj smeni. Ipak, ovde je samo reč o političkom oživljavanju jedne grupe odbornika. Oni su bili upoznati da se redovna sednica  priprema za početak juna. Ne želimo da pravimo duple troškove i ista je zakazana u skladu sa zakonom“, poslednji je komentar predsednice Skupšrine opštine.

Naime, ona se najpre novinarima juGmedie nije javljala na telefon, nakon objavljivanja teksta se javila sama i prvo prokomentarisala da nije znala da su Zadušnice tog dana. Zatim je prokomentarisala kako je sednicu zakazala namerno u 12 sati, jer se Zadušnice u Gadžinom Hanu završavaju u 10 ujutru, a potom da je zakazala u dane vikenda jer je tokom nedelje pretrpana poslom i projektima koje radi u NVO sektoru.

S obziriom da nemamo kadrove zbog zabrane zapošljavanja, tokom cele nedelje i ove, kao i prethodnih godina, angažovana sam i na pripremama svih vrsta projekata prema ministarstvima Vlade Srbije, kao i na projektima prekogranične saradnje. Pomažem i stanovnicima u pisanju projekata kako ne bi plaćali skupe agencije. To je razlog što je subota izabrana za sednicu Skupštine opštine„. dodaje Cvetkovićeva

Pored smene predsednice Skupštine grada i direktora biblioteke, opozicija zahteva i formiranje Anketne komisije  za kontrolu trošenja budžetskih sredstava opštine Gadžin Han jer je, kako tvrde, grupa odbornika uvidom u  određenu dokumentacije naišla na elemente korupcije i malverzacija. Zadatak Anketne komisije bi bio da sve to utvrdi i dalje prosledi nadležnom tužilaštvu.

U Gadžinom Hanu su na vlasti SPS – DS – ZZS i deo SNA-a , u opoziciji su Jedinstvena Srbija i deo SNS-a, a skupština opštine  Gadžin Han je specifična i po tome što ima dve odborničke grupe SNS.


Podeli:
 1. Hrabra i lepa!

  7
  6
 2. Lepa i bezobrazna. 21. maja 2018., 7:26 pm

  Lepa i bezobrazna! Zakazti sednicu na zadusnice moze bezboznik. Mnogo ti je setro bilji lebanski model. Naredi obezbedjenju da ne pusta u salu odbornike za koje si sigurna da ced biti protiv tebe. Uz put rasproras maglu u smislu da je to iz bezbednosnih razloga. Podigni i miliciju na noge. Bar su tako lebancani uradili.

  3
  1

Comments are closed.