MEDVEĐA 44 nezaposlenih dobili posao preko javnih radova

MEDVEĐA 44 nezaposlenih dobili posao preko javnih radova
Podeli:

Opština Medveđa potpisala je juče ugovore o angažovanju 44 nezaposlenih na sprovođenju javnih radova, u vrednosti od 6 miliona dinara.

Ugovor je zaključen između Nacionalne službe za zapošljavanje, opštine Medveđa, Doma zdravlja u Medveđi, Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje i Javno komunalnog preduzeća „Obnova“ iz Medveđe.

Jedan deo, u iznosu od 3 miliona dinara finansira se sredstvima iz budžeta opštine Medveđa, a drugi deo sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje.

Od ukupno 44 radnika njih 18 biće angažovano na poslovima čišćenja deponija, puteva, grobalja i uređenja javnih površina u JKP “Obnova, 14 radnika na održavanju i zaštiti životne sredine, čišćenju kruga, ordincija i otklanjanja komunalnog otpada na već određenom skladištu u Domu zdravlja u Medveđi, i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Sijarinskoj Banji 12 radnika, na čišćenju i održavanju banjske reke, parkovskih površina i sanaciji zaštitinog pojasa termomineralnih izvora u Sijarinskoj Banji.

Javni radovi će se sprovoditi u naredna 3 meseca za radnike preko „Obnove“, a na 4 meseca kod RH centra u Banji i Doma zdravlja.

“Ovo je najveće izdvajanje opštine Medveđa za sprovođenje javnih radova do sada. Sezonski poslovi nisu trajna alternativa, privremenog su karaktera, ali pomažu da se prebrode tih par meseci, obzirom da su i zdravstveno osigurani i da ide radni staž na ovim poslovima. Za mene lično nema veće satisfakcije nego da vidim da se u Medveđi vraćaju mladi ljudi”, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Dodaje da rade sve što je u njihovoj moći da zaustave točak migracije i vrate ljude nazad u Medveđu.

Predstavnik Nacionalne službe za zapošljavanje Goran Janković rekao je da sa Medveđom standardno imaju dobru saradnju u sprovođenju javnih radova i da je ove godine je  ta opština izdvojila najveći iznos za javne radove u Jablaničkom okrugu od svih opština.

.


Podeli: