Medveđa: Mini-pič teren do sredine novembra

Medveđa: Mini-pič teren do sredine novembra
Podeli:

Medveđani će do sredine novembra ove godine dobiti mini-pič teren na lokaciji kod Tehničke škole u cenru varoši, za koji je lokalna samouprava izdvojila nešto više od 3.9 miliona dinara.

To je, kaže predsednik opštine Nebojša Arsić, još jedan potez vlasti kako bi se mladima omogućili bolji sadržaji za rekreaciju u ovoj varoši.

Ugovor o izgradnju mini terena za fudbal potpisali su predsednik Arsić i predstavnici građevinsko-prerađivačko preduzeće G.D.P. „Investprodukt” d.o.o iz Lebana. Izvođač radova dužan je da posao završi u roku od 60 kalendarskih dana, a posao je već odmakao.

Završeno je ravnanje terena i betonaža, a nakon toga sa radovima počinje ograđivanje terena drvenom ogradom. Mini teren će biti prekriven veštačkom travom, i moći će da se koristi cele godine.

Projekat ima za cilj omasovljavanje sporta i bilo koje druge sportske aktivnosti koje se mogu na ovom terenu obavljati. Fizička neaktivnost dece, a pogotovo adolescenata, negativno utiče na njihov fizički i duhovni razvoj. Takva situacija ugrožava javno zdravlje, a samim tim i zdravlje pojedinaca”, ocenjuje Nebojša Arsić, internista.

M. Ivanović


Podeli: