MEDVEĐA Zahvalnica za slikara koji je dešifrovao osmeh Mona Lize

MEDVEĐA Zahvalnica za slikara koji je dešifrovao osmeh Mona Lize
Podeli:

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić uručio je zahvalnicu poznatom srpskom književniku i slikaru Predragu Baji Lukoviću, koji je slikom „Portret jedne tajne“ dokazao da je lik čuvene Mona Lize zapravo autoportret samog autora Leonarda da Vinčija.

Luković je rodom iz sela Gajtana u opštini Medveđa. Radi i živi u Beogradu, a svetsku slavu stekao je još davne 1982. godine kada je sopstevnom slikom dešifrovao Da Vinčijevo remek delo, a potom su se nizale izložbe u domaćin i inostranim galerijima.

Arsić je gostu iz Beograda uručio zahvalnicu za uspešnu saradnju i izuzetnu posvećenost rodnom kraju, te za doprinos razvoju kulture u opštini Medveđa.

Posebna je čast kada našu Medveđu predstavlja tako veliki umetnik koji je slavu stekao vrednim radom i izuzetnim umetničkim talentom. Dokaz za to je i odlikovanje srebrnom medaljom za zasluge u umetnosti koja Vam je uručena na Dan državnosti od strane predsednika Republike Srbije”, kazao je Arsić tom prilikom.

U razgovoru sa predsednikom Arsićem, Bajo Luković obećao organizovanje izložbe u Kulturnom centru u Medveđi, gde bi bili izloženi njegovi umetnički radovi kao i radovi njegove ćerke Nataše Luković, diplomiranog likovnog umetnika.

 


Podeli:
  1. Мени Пикасо, није успео да дешифрује осмех, зашто се стално смешкам, после односа с њим.Мхммм.

    2
    5
  2. Et vult ut homo sit imago est pulchra sed indoctum vana dulcedine

  3. Nisam cula za Predraga Baju Bulatovica, a za Dojcinovica knjizevnika jesam,iz KOL-a, Leskovacki pisci, tako.

    • Dušan Dojčinoviċ pisac. Ha ha ha. Odoh da odradim oljednu opeeaciju na otvorenom srcu, iako sam električar.

Comments are closed.